Ridbyxor

Datum ~ 2009-08-12 | Tid ~ 01:19:53
Kommentarer (4) | Allmänt
Här kommer en läsarfråga.

Vad har ni för erfarenheter av ridbyxor. Helskodda, halvskodda eller oskodda?
Någon som rider i båda, eller endast ett av  de ovannämnda?
Har fastnat i träsket och rider gärna i helskodda ridbyxor, går det byta och rida i oskodda utan att känna sig helt ur balans.

Berätta och diskutera gärna erferenheter vad som gillas och inte - tips?
Kommentarer
Postat av: Evelina

Jag rider nästan bara i helskodda, och har nästan alltid gjort, jag trivs mycket bättre i dom, men men kanske man ska prova sig på några oskodda i framtiden =)

2009-08-12 @ 17:53:25
URL: http://evi0627.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

URSÄKTA!

Kommentera gärna inlägget igen (samma som tidigare) råkade radera både din och min egen kommentar (kanske dags att börja lägga sig)



Som du säger så får man ju jätte bra balans med helskodda, och det är väldigt bekvämt. Håller även med om knäskodda ger ridskolevibbar! Säkert är det en vanesak att rida i oskodda och varva med helskodda. Men jag tror det är nyttigt att göra båda, så det blir nog ett par oskodda nästa gång - super snygga är dem ! Inväntar bara hästen för att göra beställningen (;

2009-08-13 @ 01:27:19
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: emily t

Helskodda är det enda jag kan rida i - om man inte smörjer sadeln med läderbalsam modell klister innan vill säga... Med knäskodda ridbyxor(alltså med skinn eller clarino i knäna) är det lätt att fastna och "knipa" med knäna, vilket medför att man tappar balansen och inverkan med sätet. med helt oskodda eller tygskodda ridbyxor glider man mest runt enligt min åsikt och får i och med det sämre balans.



jag märker iaf på min ridning att när jag rider i tyg-/oskodda byxor så "mesrider" jag mer, satsar inte i ökningar och rider i ett konstant undertempo, på grund av förlorad balans.



(kan dock tillägga att om man har en häst med lite rörelse i ryggen eller som spänner sig när man sitter för djupt kan ju knäskodda vara bra, men som regel INTE :)

2009-08-17 @ 18:57:20
URL: http://em1ly.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Jag trivs väldigt bra i helskodda ridbyxor. Men anser samtidigt att man bör kunna rida i oskodda ridbyxor om man är en riktigt skicklig ryttare! (Så av den anledningen måste jag nog införskaffa mig ett par oskodda och träna i smyg innan min tränings debut kommer)



Förstår precis vad du menar, satsar mer och kan vara mer seriös eftersom du vet att du sitter fast och inte skumpar av (:



Tror att det är en smaksak och vad man vänjer sig vid! - ärligt tror jag det kommer bli att beställa ett par nya helskodda och ett par oskodda ifall jag inte trivs :]

2009-08-17 @ 19:39:47
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback