Storhäst i sikte

Datum ~ 2009-08-05 | Tid ~ 15:51:39
Kommentarer (4) | Allmänt

Att leta häst är det många som tror är enkelt, det finns ju så mycket att välja mellan. Jag har själv har letat häst ända sedan skadan på min ponny uppkom vintern 08.. Visst var jag inte i läge att köpa häst då, men att börja leta är aldrig fel..
Sedan dess har jag letat passiv, vad som kan vara något - just för mig.. Kraven har ju varit höga, och det är nog därför det varit svårare än för många andra. Här är mina kriterier för ett hästköp

x Född 00-05
x 160-168cm i mankhöjd
x Kärlek och omsorg framför stora pengar

Angående födelseåren har jag varit väldigt flexibel. En yngre häst född 05-04 var kraven låga. Hästen skulle vara inriden och grundriden i alla gångarter samt inhoppad under ryttare - eftersom det mesta slitgörat faller på mig skulle priset vara lågt.

En äldre häst född (99)-01 ska hästen provat sina vingar lite mera. Tävlingserfarenhet eller god träningserfarenhet. Hästen måste ha god kapacitet och vara välriden i dressyren. Gångarterna måste vara medel mot det goda och hästen ska vara välhanterad - här stiger självklart priset men fortfarande inom en studerande sparande flickas budget.

Nu faller det sig så, att jag kanske hittat en häst.
Efter missöden med en inställd provridning på den underbart vackra Quite Easy avkomman blev beskedet värre än väntat. Modet sjönk men  har det kanske fått sig en putt i rätt riktning nu när stoet efter As The Thurin har kommit till min vetskap. Ägaren och jag har mejlat under veckan rätt intensivt och efter filmerna som är skickade är jag mer än övertygad om att hon kanske är precis den häst jag letar efter !! - vi håller tummarna och hoppas det kan gå vägen - den här gången.

Smakprov!

Kommentarer
Postat av: Evelina

Var namnet på det underbart vackra Quite Easy avkomman Kloetta ?

:)

2009-08-05 @ 16:41:48
URL: http://evi0627.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Ja det var det- vet du vilket det är ? :)

2009-08-05 @ 16:55:45
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Evelina

Jo det vet jag, jag har haft henne på foder 1 år och nu har min kusin henne på foder :)

2009-08-05 @ 17:11:45
URL: http://evi0627.blogg.se/
Postat av: hoppbloggen

Jaha! Sedär sedär ! jag hade verkligen sett fram emot att provrida henne! Hon verkade vara riktigt riktigt fin och en passande storhäst.. Så tråkigt när det blev som det blev :(



Vad rider du för häst nu ? :)

2009-08-05 @ 17:24:47
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback