Goda framtidsutsikter

Datum ~ 2009-12-02 | Tid ~ 19:57:19
Kommentarer (4) | Allmänt
Började dagen i stallet med förberedelser inför transporteringen till anläggningen skulle ske. Tyvärr utebelv sällskapet av Bavaria och Emelie så extra spännanade att lyckas med allting själv.

Plockade ut en nervös och avklädd häst från hagen. Hennes närmsta hagkompis Danne hade nämligen hjälpt till att dra sönder hennes grimma (i sömnen) så det var bara skrot. Tyvärr hade jag tagit hem alla extragrimmor för tvätt så där stod jag utan. Toppen att man har en super-hanna i stallet som lånade mig en tills morgondagen.

Nervös häst i stallet, ibland undrar jag bara vad som flyger i skallen på unghästar! Som tur var släppte allting när vi gick ut från stallet. Transporteringen gick bra, med lite övertalning gick hon in nästintill direkt.

Väl på anläggningen möttes vi av ett nästintill tomt ridhus. En ridskoleponny promenerades av en personal, men annars var det helt tomt. Perfekt när jag för första gången skulle hoppa min stjärna!

Det stod framme lite hindermaterial som passade bra för att vara första gången vi hoppade tillsammans. En lång linje med en galoppbom in - som jag använde som uppvärming endast en bom på volt. Samt två kryss med 3galoppsprång emellan.

Vi värmde upp i ridhuset skrittade och travade fram ordentligt sen skuttade vi de små hindren. Skilla var väl medveten om vad som gällde och tyckte säkerligen jag var löjlig som bara hoppade lite och var "överbeskyddande" när det gällde höjder och skrittpauser. Underlaget utomhus är under all kritik och därav blev det korta "intensiva" stunder för att avsluta tidigt.

Linjerna gick bra, hoppade mestadels i trav men avslutade att ta hela linjen i galopp. Att galoppera mot första hindret gav en helt annan språngkurva än när hon travade in. Galoppsträckorna emellan hindren var betydligt enklare och vi tränade på rakriktning och att rama in.

Tror att hon har en god framtid som hopphäst då hon har ett gott tänk, är rädd om sig utan att vara feg eller osäker. Modig och framåt med viljan att lära sig och göra rätt. Ser framemot när hon är redo för första hoppträningen! Taxerar in bra för att vara lite hoppad och rättar sig otroligt snabbt efter minsta vink från mig som ryttare. Bra känsla i en ovan häst med goda framtidsutsikter, otroligt spännanade att se vart allt slutar!
Kommentarer
Postat av: A N N i C A * W E N N B E R G

haha ja det blir ju så när man rider travhästar haha :D

2009-12-02 @ 20:17:08
URL: http://s94356.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Det kanske stämmer. Har ingen större erfarenhet av det faktiskt. Däremot kan det vara så för en del ponny ryttare också!

2009-12-02 @ 21:17:50
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Linnea

Läser att min pålle har varit i farten igen, så typiskt honom.

Du får hälsa och skälla lite från mamma att han ska sköta sig snyggt nu tills jag kommer på fredag!



(och om du vill ha en ny grimma så har jag nog en del liggandes)



/Linnea

2009-12-02 @ 22:19:32
Postat av: Hoppbloggen

Haha jag tror att det är protester för att du är borta om jag ska vara ärlig! Jag ska göra det, ta honom i örat och skälla lite!

2009-12-02 @ 23:05:47
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback