Bettlöst

Datum ~ 2009-11-26 | Tid ~ 20:01:25
Kommentarer (2) | Allmänt
Provade för första gången att rida på Hackamore igår då tandis var och raspade dagen innan (tisdag).
För att vara första gången gick det riktigt bra, stundtals väldigt bra och sen stundtals, mindre bra.
När hon lät den vara som den ska, gick hon toppen lyssnade på förhållningarna och ställande tygeltagen väldigt bra. Men för er med unghästvana vet ni även att en unghäst kan bli uttråkad och hitta egna saker att sysselsätta sig med. Precis så gjorde Skilla.. Helt plötsligt kom hon på aaah, jag har inget bett utan något klämmer mig på näsan och började genast kasta med huvudet. Värre än så blev det dock aldrig.

Hade otroligt trevligt sällskap på ritt ute i det underbara vädret! Rebecka och Chaplin som var pigga och glada, och ett toppen sällskap. Vi skrittade och travade, mer vågad än så var jag faktiskt inte. Första galoppen vill jag nog ha under mer kontrollerade former och gärna inom ett staket eller ridhusväggar.

Vi pratade om det mesta, och jag står fast vi det jag sa.
Ärligt talat så vill man inte ha en häst med massor av kapacietet om hästen inte är rolig att rida varje dag. Inte rolig att träna annat än just den gren den är avsedd för. Därmed basta!

Spenderade några timmar senare med trevligt sällskap och en fika samtidigt som hoppträningarna höll igång. Mycket prat och mycket hästar diskuterades. Därefter blev jag kallad till stallet. En mycket nära vän till mig behövde stöd och trygghet då hennes hästis var sjuk. Vi spenderade några timmar där och övervakade hennes skyddsling tills veterinären hittade ut till oss i ovädret. Hästen såg betydligt piggare och gladare ut när jag senare lämnade de båda som skulle ut på en sista promenad innan kvällen. Krampkolik var fallet, men med en del udda symptom. Om det hade med vaccinet att göra eller inte, vet vi tyvärr inte. Hästen stod åtminstone på benen idag.

Vi håller tummar och tår att det inte blir något mer av detta och att det bara var en snabb visit av veterinären för att hästen ska bli frisk och kry igen. Jag saknar erat sällskap och hoppas inte det dröjer för länge till nästa gång!
Kommentarer
Postat av: Emelie och Bavvan

Vi saknar er med ska du veta! Skilla är väldigt speciell då min häst har för första gången på länge accepterat en häst så bra :)

2009-11-27 @ 22:52:59
Postat av: Hoppbloggen

Bäst för er att ni börjar komma i gängorna snart igen! Jag satsar på att nästa tur blir på måndag (eller söndag) ;) Absolut, Bavvis verkar gilla henne på riktigt ! Tipptopp för våra sommarplaner!

2009-11-27 @ 23:57:21
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback