Bristande kunskap

Datum ~ 2010-04-20 | Tid ~ 01:48:32
Kommentarer (9) | Allmänt
Åkte till stallet innan jobbet för att fixa sysslorna samt motionera hästen. Vaknade upp med världens nackspärr och den satt i under hela dagen. Beslutet att tömköra istället för att rida var väldigt klokt med tanke på domningarna som vänsterarmen drabbades av stundtals.

Tömkörningen gick sådär, känner verkligen att jag är okunnig och vet inte hur jag ska få till det ordentligt. Jobbade Skilla både på böjt spår och rakt spår, hitta yttertömmen som stöd för att bli stadigare i kroppen och få med sig innerbakbenet. Fick till både ställning och böjning bra samt hennes vänsterbak som hon gärna fuskar med. Däremot går hon gärna väldigt kort i nacken, tippar in nosen och kommer "bakom hand". Inte avknäppt och spänd som hon blev i början i ridningen utan snarare låg och avknäppt. Provade att ändra inspänningen på tömmarna, lyfta upp, ställa utåt och driva på lite framåt när tendenserna kom utan att få bort dem helt. Avslutade när jag fick till det något så när, långt ifrån perfekt men kunskapen räcker inte för att jag ska lösa det problemet tyvärr. Är nöjd att jag fick till bakbenet och fick en lång arbetande överlinje samt trevlig halsmuskel åtminstone. Ska höra närmare med min stallkompis om hon kan tänka sig tömköra Skilla varannan vecka när jag är med för att få lite tips samt någon som kan. La tömmarna över rumpan idag och det gick utan några större protester. Hade även en lastbil som lastade av medan jag tömkörde, utan att Skilla brydde sig.

Bäst av allt idag var nog att Hanna kunde slå på Skilla sin tappsko. Nu är det inte lika bråttom för hovslagaren att komma i veckan. Dröjer det en vecka eller två är det inte hela världen då det endast är fem veckor sedan hon skoddes runtom.

Har sagt åt Hanna att skriva en önskelista på saker hon vill ha istället för pengar för allt hon hjälper till med.

Imorgon blir det hoppträning på kvällen, fick med mig Malin vilket gör att träningen blir av på ordinarie tid. Annars skulle träningen blivit flyttad till onsdag eftermiddag och ske på Åsen. En sista inneträning på SURF på ordinarie tid blir imorgon, därefter kanske vi byter dag och tid för att utnyttja uteridbanan.

Fick igång internet på min mobil idag, förhoppningsvis kan jag börja mobilblogga lite här framöver när jag inte har tillgång till dator!

Hur ofta tömkör ni?
Vart lägger ni fokusen vid tömkörningen?
Kommentarer
Postat av: N

Sv: Ja, dte va underbart :D

Okej, den va fin i alla fall :)

2010-04-20 @ 07:45:18
URL: http://blackijacki.blogg.se/
Postat av: Anna

SV; JA, verkligen. Det är inte bra att få sin huvudsakliga ridning på en ponny man är för lång för. Det är varken bra för ryttaren eller hästen.



Att däremot "rida till" en ponny man är för lång, men ej för tung för, kan bara vara nyttigt. Speciellt för den busiga ponnyn ;)

2010-04-20 @ 10:02:58
URL: http://galenponnyunge.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

N; Förstår det! Tyvärr har vi nästan inga terrängbanor här uppe. En finns på URF men den är inte så utvecklad och ej "tävlingsklar".



Riktigt söt är han!



Anna; Nä precis, men händer det någon gång ibland är det absolut ingen fara. Tillridning eller liknanade behöver man rätt ofta utnyttja sin tyngd och längd för att få bort problemen!

2010-04-20 @ 11:46:00
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Sara Jansson

sv; Nej precis! Dom kommer nog på posten imorgon så får hoppas dom är bra :)

2010-04-20 @ 14:04:11
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: Anna

Anders Eriksson har gjort en film om tömkörning, den är helt ok. Finns det kuskar i närheten som du kan kika på? De tömkör sina hästar ibland.

2010-04-20 @ 18:25:24
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Haha nej, inte den bilden! Men för att få EN bild där hon ser glad ut & har öronen framåt får man ta minst 25 bilder ;P



Jaa! Vissa hästar är riktigt kameraskygga! Jag jobbade i ett salu/avelsstall & deras hingst vände rumpan till om man kom med en kamera :D

2010-04-20 @ 22:28:22
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Hoppbloggen

Sara; Spännande! Du får berätta hur passformen var på storleken mindre. Hur gick det med prestige skydden?



Anna; Tror faktiskt jag ska låna hem den från anläggningen och ta mig en titt. Ska dessutom få lite hjälp (förhoppningsvis) lite längre fram. Fick lite tips idag och ska prova igen och se om det fungerar, om jag fattat rätt och lyckas! Har tyvärr inte sett några kuskar som tömkör mer än för "månadstränare".



Linnea; Precis samma var det med min ponny! Man tog hundratals bilder och fick endast några få som faktiskt blev bra. Sen finns det dem som gör sig bra nästintill jämt på bild. Svårt att fotografera hästar!

2010-04-21 @ 01:03:46
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Hanna

Men du har ju din chef som är den duktigaste jag känner till när det gäller tömkörning, Erika! hett tips. :)

2010-04-22 @ 11:04:46
URL: http://www.metrobloggen.se/hannaekback
Postat av: Hoppbloggen

Hanna; Ja Erica är verkligen toppen duktig! Tanken är att jag ska boka in dressyr för henne, och springa två gånger i veckan till henne för tömkörning / dressyrträning tror jag blir för tungt för stackarn. Men duktig är hon verkligen!

2010-04-22 @ 11:45:07
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback