En god grund ger skickliga ryttare för framtiden

Datum ~ 2010-04-21 | Tid ~ 12:50:32
Kommentarer (3) | Allmänt
Lektionerna för gårdagen var verkligen en upplevelse. Vi påbörjade ett arbete på tre veckor med fokus markarbete / hoppning. Enligt mina erfarenheter växer eleverna bäst och mest om den får möjlighet tidigt att prova på olika saker. Bommar, barbacka dressyr och annat men med ett tydligt upplägg.

Nybörjarna var verkligen super duktiga. dem fick rida cavalettibommar.Träna på att hitta den lätta sitsen och faktiskt trava några långsidor, en i taget och klarade detta med brilljans! Första gången men dem gjorde det som om ingenting. Vilket stålgäng!

Andra gruppen fick träna på att rida en kontrollbana med olika cavalettiserier en och en. Det var väldigt svårt tyckte de flesta men för att vara första gången skötte dem sig bra. Ska försöka ge dem fler utmaningar att styra och prova mera en och en för att utveckla den individuella och självständiga ridningen.

Det två sista grupperna fick jobba med ställning och rakrikning mellan och över cavalettiserier. Sista gruppen fick även jobba med galoppbommar och tempoväxlingar inför kommande veckors gymnastikhoppning och avslutande banhoppning. Eleverna skötte sig riktigt bra och hästarna var lugna och trygga. Roligt att se sådan utveckling hos många elever på så kort tid. Det finns fortfarande mycket att jobba på, men vilka stormsteg dem tagit!

Våren kryper sig sakta närmre och närmre, så småningom kommer lektionerna att hållas utomhus. Första lektionerna är alltid dem som är mest spännanade på ponnysarna ofta är överladdad och känner av vårkänslorna. Avvaktar med detta några veckor till så vi har avslutat hoppblocket.
Kommentarer
Postat av: Sara Jansson

sv; Absolut!



Jag fick fyra bakskydd för det låg fel par i en förpackning så har skickat tillbaks dom och väntar på framskydden :)

2010-04-21 @ 13:58:40
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: Evelina

Trevlig blogg du har :) Hur har du fått den "bloglovin-länken" att hamna i kanten av bloggen :)?

2010-04-21 @ 21:20:46
URL: http://evelinablomqvist.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Sara; Mycket märkligt att dem inte kollar vad förpackningarna innehåller! Men det blir spännande att se vad du tycker om dem när du väl fått hem rätt. Ska du använda dem till vardags eller endast till tävling ?



Evelina; Roligt att du gillar den. Bloggdesing och med lite trix så går den placera på sidan.

2010-04-22 @ 00:52:49
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback