Ingen utmaning är för stor

Datum ~ 2010-04-22 | Tid ~ 00:09:24
Kommentarer (0) | Övningar
Red fram hästarna i alla gångarter innan det var dags att börja hoppa fram. Skilla var väldigt trevlig och svarade på alla hjälper helt korrekt. Trevlig framåtbjudning, bra stöd i bettet och spårade trevligt med sin vanligtvis slingrande bakdel. Riktigt bra känsla och ett trevligt byte visade hon även upp innan det var dags att börja hoppa fram.

Började med att hoppa fram på båge i vänster varv över räcket, två galoppsprång räcke ut. Rullade på det några gånger, försökte hitta en bra båge där hon inte blev för rak ej heller för böjd över första räcket. Hoppade fram på dessa hinder i vänster galopp också för att hitta flytet och bågen även där.

Därefter var det linjen med två studs ett galoppsprång oxer ut som skulla ridas. Försökte hitta ett jämt stöd i bettet där hon var med mig utan att rusa och vänta kvar på språnget, vänta på mig. Hon lyssnade bra och löste serien fint. Hamnade lite efter i handen både över studsen och över oxern då hon hoppade upp sig ordentligt. Något jag försökte tänka på resterande träning för att förbättra, och längre fram sluta med helt.

Hoppade även fram på räcket på diagonalen. Travbom in, räcke med koner under för att hästarna skulle bli uppmärksamma och lite snabba i benen.

När dessa linjer var färdiga var det dags att börja hoppa banan för dagen. Började med bågen längst upp i vänster galopp in, två galoppsprång räcke ut. Avbrott för att komma på studs serien, ett galoppsprång oxer. Därefter in på bågen i höger galopp hitta flytet och vägen, avbrott in på räcket med trabommen för att sedan fortsätta i vänstergaloppen och rida banan igen. Rullade på några varv på detta för att hitta flytet, takten och känslan mellan hindren.

Skilla skötte sig otroligt bra och sista linjen med studsen för träningen var inte långt ifrån perfekt. Hon låg helt underbart in, spänstig över studsen men tillbaka i landningen så hoppade ordentligt över oxern, inte för stort och överilat utan nästintill som en "vanlig" häst! Grym känsla och eftergifterna fungerade sista linjen som dem borde göra jämt.

Riktigt nöjd med träningen och har faktiskt börja känna resultaten av all träning som vi faktiskt lagt ner. Än är det långt kvar innan vi är fullärda och slipper missförstånd men vi är på god väg. Mer hull, muskler och mera träning så blir vi i framtiden ett kanonekipage! Tills dess är det bara kämpa vidare, träna träna och åter träna. För gårdagens träning var nog den bästa vi gjort hittils, men bättre ska och kan det bli!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback