Dressyrdebut

Datum ~ 2010-08-15 | Tid ~ 17:34:20
Kommentarer (0) | Allmänt
Under gårdagen åkte jag och Skilla ut och debuterade på dressyrbanorna. En LB:1 stod på schemat på en liten ridklubb en bit utanför stan. Lagom stort och inte allt för många startande under dagen kändes som en bra början inför debuten.

Skilla kändes något stressad på tävlingsplatsen när Bavaria inte fanns i närheten, något som störde men var hanterbart. Väl i sadeln kändes hon väldigt trevlig och ovanligt stadig i övergångar och travpartierna. Galoppen var väldigt explosiv och energin tämligen rann ut genom öronen.

Väl på banan skötte hon sig långt bättre än jag någonsin förväntat mig. Skyggade inte för varken staket eller dommare och skötte sig exemplariskt på en helt okänd tävlingsplats och i en helt ny gren. I skritt och travdelen var hon väldigt trevlig, något spänd men mycket stadig och fokuserad. Några små missar, tramp i staketet och väldigt överladdad galopp var vi sedan klar med vår första tävling. Eftersom LB:1an är något tråkig valde vi att lägga in skolor ovan mark för publikens skull.

Mycket goda vitsord och vi jobbar vidare med de bitar som fortfarande fattas massor i (galoppen) och tar åt oss av berömen för travprogrammet. Dressyrdebuten avklarad, nu satsar vi vidare och hoppas på att medverka på hemmatävlingarna i mitten av September.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback