Rimliga krav

Datum ~ 2010-08-20 | Tid ~ 00:59:31
Kommentarer (2) | Hoppning
Här kommer en mer utförlig analys om dagens ritt.

För er som läst tidigare, kanske pratade med mig under dagen så insåg ni nog rätt tidigt att jag var missnöjd. Red fram kortare än vanligt, och nu när Bavaria fanns på plats var Skilla något spänd och okoncentrerad. Började rida fram i trav för att upptäcka att jag fått en oväntad tidspress. Ekipaget före mig var en sen strykning och ingen paus lades in innan det var vår tur. Hoppade fram som vanligt, men endast ett språng på oxern. Ville inte ta henne för hårt innan banan och kände redan här att jag inte hade hundra känsla och flyt som jag oväntat nog hade på Umeå RF. Med tidspressen som var nöjde jag mig med ett OK sista språng och blev därefter inkallad på banan.

Väl inne på banan kändes hon fin och väl framme för hjälperna. Mot första hindret händer det som inte får hända på den känsliga häst jag har. Jag tappar ena stigbygeln, kravlar mig fast mot och över ettan vidare mot tvåan. Här inser jag min obalans och försöker hålla balansen utan att störa henne allt för mycket, hoppade tvåan och därefter hittade jag ridning och även stigbygeln. Trean och fyran blev riktigt bra då jag kunde samverka med henne och hitta ett bra tempo och en god ridning. Efter fyran lät jag henne rinna iväg och för sent, redan i svängen mot femman inser jag mitt dåliga beslut att lägga henne stort och ångrar mig när det endast finns två galoppsprång kvar. Hon backar snällt av, dock för sent och hinner inte upp. Där kom klassens pet. Rider vidare på linjen mot sexan med dålig känsla och Skilla räddar mig och kryper nära för att ta sig över hindret. Mot sjuan och klassens sista hinder är mina krafter slut och Skilla riktigt lång, jag beslutar på att öka sista biten, klokt nog backar Skilla av, trampar om och räddar mig ännu en gång.

Därefter var klassen slut, en ojämn runda men med två riktigt trevliga språng och en häst som ställde upp till 110% för sin ryttare. Dålig ridning och dåliga beslut men en häst som skötte detta galant och räddade oss ur det mesta. Vilken klippa jag har möjlighet att äga och rida!

Nya tag imorgon, nu blir det några timmars sömn och omladdning. Hoppas att lyckan är med mig imorgon och att vi kan hitta tillbaka till en god känsla och en god ridning.
Kommentarer
Postat av: Mikaela

Hon såg jättefin ut idag! Fick några snygga kort på er också om du vill ha dom. :)

2010-08-20 @ 21:08:10
URL: http://bugzilady.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Mikaela; ÅH tack! Hon kändes väldigt fin idag! - Det skulle absolut vara mer än uppskattat.

2010-08-20 @ 21:45:00
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback