Utrymme och möjligheter

Datum ~ 2010-12-03 | Tid ~ 16:19:00
Kommentarer (0) | Allmänt
Åkte ut till anläggningen på mina timmar mellan jobbpassen för att hoppa Skilla i ridhuset. Min gamla ponnytränare Elisabeth hörde av sig under onsdagen och frågade om jag var intresserad av att hoppa tillsammans med henne under torsdagen.

Hakade på erbjudandet och visste inte ritkigt vad jag skulle mötas av i ridhuset när det var dags. Bettan hade ställt upp en linje med travhinder, en studs och en linje räcke / oxer. Efter att ha värmt upp började vi hoppa fram. Fick jobba väldigt mycket med min känsla, förändra det som inte kändes bra och analysera min ridning själv. Otroligt nyttigt och bra att få ta allting i sin egen takt, ta om och göra rätt när det inte kändes bra. Att hitta en god ridning genom att analysera, prova och göra om.

Skilla kändes lite stel i framridningen men lossnade efter att jag värmt upp och galopperat fram ordentligt. Under hela passet hade jag en god känsla, bra kurvor och en lyhörd häst. Alla språng och övningar var inte perfekta från min sida, men jag är nöjd med det mesta. Kändes otroligt skönt att veta att jag reder ut många situationer utan större problem med den kunskap jag har. Med lite tips och kommentarer från Bettan och Camilla och några språng avslutade vi sedan passet. Ingen högintensiv träning utan mer kontroll, och avcheckning att allting fungerar. Kändes otroligt bra att hoppa själv med en färdig övning och rulla på allting med massor av plats!

Hoppas att detta är något som kommer vara möjligt till fler gånger, att hoppa en gång utöver hoppträningen är något som skulle hjälpa mig och Skilla enormt i utvecklingen!

(Idag fredag får Skilla vila), imorgon blir det en tur i skogen och lite snöplums på schemat!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback