Starkare häst resulterar i busigare häst

Datum ~ 2010-02-01 | Tid ~ 20:46:02
Kommentarer (14) | Allmänt
Dagens ridpass var på banan tillsammans med Emelie och Bavaria. Tanken var lite mjugörande arbete för morgondagens hoppträning. Jogga Skilla lite samt jobba lite med galoppen.

Innan turen bestämde jag mig för att fräsha upp Skilla lite, klippte man svans och pannlugg för att få ett seriösare intryck. Manen var sen tidigare väldigt lång men rak. Jag skulle aldrig ha börjat! Nu är den kortare men ojämn. Lämnade den till imorgon och hoppas att hon "skakat" till den så att det ser OK ut.

Passet på banan gick inte någonstans enligt planerna. Skilla var väldigt spänd och okoncentrerad, laddade gärnet och bockade och busade stora delar av passet. Fick igenom henne fint i skritten men så fort vi försökte oss på att trava kom buset igång. Så det blev inte som planerat men jag hoppas att det är OK till morgondagen.

Måste nog säga att hästen hade otroligt mycket överskottsenergi från gårdagens vila, sen har hon satt så mycket muskler och blivit så stark att hon orkar busa. Tar det som gott och ont, imorgon taggar vi hoppträning. Förhoppningsvis har jag med mig mamma som videofilmar träningen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Svar; Du har helt rätt :')

2010-02-01 @ 20:47:58
Postat av: Suss

Haha:) Söta ni är, och kul med bild också!!



Du brukar inte longera innan? Jag har en yngre häst som ofta har en hel del överskottsenergi.. Då brukar jag leda henne i skritt tills hon blir varm (minst 10 min) för att sedan släppa henne i lina. Jag låter henne helst falla in i galopp ganska omgående då hennes trav inte gör sig så bra okontrollerad på volt (hon har väldigt stor gång..). När hon galopperar i lugn och bra takt blir det samma sak i andra varvet för att sedan köra trav några varv, hitta en bra takt och sedan dags att sitta upp. Detta gör jag för att, i alla fall i början lära henne att inte koppla ihop bus med ridningen. Känns säkrare för mig också att sitta upp på en lugn häst:)



Trevlig blogg förresten!!

2010-02-01 @ 21:25:18
Postat av: Hoppbloggen

Suss; Tyvärr bara mobil bild men det brukar uppskattas det med!



Hon brukar inte vara så här laddad och busig men har varit det nu tre gånger i rad. Hade tanken i huvudet hela tiden att rida tillbaka till stallet, hämta longeringslinan och longera av henne det värsta och sedan rida vidare. Eftersom problemet var störst idag så provar jag nog det till nästa gång. Hon sköter sig alltid bättre när man rider ut längst vägen då hon hittar suget framåt och stannar inte upp och busar.



Din häst låter väldigt lik min! Imorgon blir det att ta med longeringslinan och longera av henne lite innan hoppträningen om hon inte sköter sig från början. Är alltid nogrann med att skritta fram länge för att sedan trava henne mjuk och lös innan hon får galoppera.



Tack för tipset och roligt att du gillar bloggen!

- Har du någon blogg man kan kika in på?

2010-02-01 @ 21:38:41
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: emmy

Precis samma sak hände mig! Det enda som funkar är att köra hårt med dom ett tag så man får bort överskottsenergin :)

2010-02-01 @ 21:40:24
URL: http://livetmedella.blogg.se/
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Jag hade nog lite för höga förväntningar på Hangover då en kompis tjatat om hur bra och rolig den var.. Jag blev lite besviken..



Ja, det blir nog en del fler provridningar som det ser ut! Jag har en till jag vet om som jag ska prova, sen mailade en till idag som har flera hästar.. så vi får se, vill ju att det ska kännas helt rätt!



Precis, hon ser redan mycket bättre ut nu så nästa vecka borde man kunna sitta på henne :)

2010-02-01 @ 22:45:08
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Frieda

Ja, det är ju det, att ju mer de musklar på sig och får bättre kondis, desto mer orkar de busa! =) Hoppas det går bättre imorrn!

2010-02-01 @ 22:50:59
URL: http://gaaaalet.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Emmy; Absolut! Här ska vi absolut inte backa tillbaka utan köra fullt ös ändå. Hon ger sig så småningom om inte annat får man longera innan man rider så att hon sprungit av sig det värsta !



Linnea; Jasså? Tråkigt, jag tycker den är charmig och riktigt bra faktiskt.



Roligt att det är fler provridningar inbokade och förhoppningsvis hittar du någonting som passar dig! Du kommer aldrig hitta en Nora, men du kanske hittar någonting annat som passar perfekt just nu.



Roligt att hon lägger på sig, en vecka till så är det säkert helt okey!



Frieda; Det blir lätt så. Min ponny var likadan. Vi hade våra duster ner i diken och annat men till slut när hon insåg att hon aldrig fick sluta om det inte var jag som sa STOPP så gav hon med sig.



Hoppas på bättre imorgon, om inte annat har jag en reservplan.

2010-02-01 @ 22:58:49
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Frida

Det är min kompis foderponny,

han är c-ponny och hon har lånat han

från lycksele.

han har oxå stått på ridskola ja

2010-02-01 @ 23:57:23
URL: http://fridaahagelberg.blogg.se/
Postat av: sandra

Ja jag vet, jag borde ta tag i bloggen igen men det är alltid en massa annat som jag ska göra :-)



Men det är ju kul när de börjar bli lite busigare, man känner att de får lite mer energi osv, till en viss gräns såklart! Det där med att fixa manen på dem är inte enkelt. Carabus man ser alltid ut som hej kom o hjälp mig. Jag får klippa lite med jämna mellanrum för at den alltid är sne :-) Jag kommer på träningen ikväll, hoppas du gör d oxå!

2010-02-02 @ 08:41:28
URL: http://sandraa86.blogspot.com
Postat av: Jennifer

jaa!!!det hade varit suupperr kuul!!! :DD

2010-02-02 @ 10:54:07
URL: http://wanimo.blogg.se/
Postat av: Veronica

Svar: Vad roligt att höra! Jag som nästan tyckt att den verkar tråkig just för att jag håller på att utbilda den ena och rida igång den andra ^^ Men vad roligt :)

2010-02-02 @ 11:09:00
URL: http://veronicasroka.blogg.se/
Postat av: Klara

SV: Det var första gången!:)

Det är programridning, om en månad tror jag, men tar LA:4 isf MSV C:2 för det är ersatt med MSV:B nu :P

2010-02-02 @ 11:09:33
URL: http://klarahovstadius.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Frida; Då är det samma häst som stod på vår anläggning tidigare! En riktigt trevlig ponny men med mycket bus och egenheter.



Jennifer; Jag hoppas att det går lösa för jag skulle tycka det var toppen!



Veronica; Nej jag tycker det är roligt med någonting annat och att inte alla bloggar handlar om vägen till toppen bara. Annorlunda är bra!



Klara; Vad tyckte du om upp lägget? Oj oj, bara du känner dig säker så kommer det nog bli jättebra. MSV C:2 hinner du säkerligen rida senare också.

2010-02-02 @ 11:34:02
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Sandra; Det tycker jag verkligen du ska göra. Om inte varje dag någon gång i veckan - det borde det finnas tid till!



Jo precis, energi är alltid omtyckt bara det är lagom mycket bus och väldigt lite dumheter. Okey då ses vi ikväll! Jag satsar på att det är lagom inför kvällen!

2010-02-02 @ 11:36:12
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback