Efterlängtad massage

Datum ~ 2010-01-17 | Tid ~ 20:41:51
Kommentarer (15) | Allmänt
Idag klockan 12.00 var massagen inbokad för Skilla.
Vilket betydde att jag var tvungen att rida innan Anna kom ut för att massera. Så klockan var ställd på nio och strax efter tio infann jag mig i stallet. Att tillägga var att jag somnade 05.00.

Hästen var väldigt nipprig idag och en superbebis vilket inträffar sådär en gång varannan vecka. Länge sedan sist och kanske inte en perfekt dag att testa tålamodet. Dock gick det med nöd och näppe och vi slapp bli ovänner. Red ut på konditionsslingan idag. Över åkern stod snön tvärsöver och sikten var ca 60cm med ena ögat för att inte bli sönder prickad. Slalom glasögon nästa!

Passet gick bra, hon gick galoppera av sig lite och skötte sig otroligt bra. Red på graman för att ha någon broms om något skulle dyka upp. Den var välbehövlig men fyllde inte riktigt den funktion jag önskat alla gånger. Men men, vägrar man betsla upp för att rida i skogen så gör man. Våga vägra skarpa bett!

Massagen gick riktigt bra och hon var avslappnad och skötte sig bra trots att hon stod på gången otroligt länge. Konstaterande att hon hade spänningar i ländryggen som eventuellt beror på sadeln som förövrigt passar några veckor till (yes). Det var väldigt små spänningar och Anna rekomenderade att jag skulle rida mer i hoppsadeln en tid framöver. Dressyrsadeln ligger OK och klämmer inte, men skapar ett visst tryck i ländryggen på grund av modellen, inte själva sadeln i sig. Det blir till att börja leta sadel redan nu, och ett sadelköp kommer äga rum så fort jag sålt någon av mina sadlar. Frank Baines Capriole 17" M/W eller min nuvarande Globus Clic 17,5" XS/S. Har ni något tips på hur man lätt säljer sadlar är jag tacksam för dessa.

Dressyrtränade Ines och Melody idag.
Fick börja om mycket från början då vi hade en häst med mycket protester och dumheter som smittade av sig på Ines och framkallade en negativ energi. När allting släppte skötte sig hästen otroligt bra och gud vad Ines har blivit duktig! Vilken balans och vilket tålamod. Visst ryker tålamodet ibland, men skillnaden på första gången jag såg ekipaget till nu är enorm! Det har knappt gått 1år sedan hästen flyttade hem till dem och det är helt klart en helt ny häst. Visst finns det mycket att jobba med, mycket olater, ovanor och annat som sätter käppar i hjulen. Men otroligt mycket potential och framtiden kan bli mycket ljus. Framstegen är stora, men bakslag får vi vänta oss. Denna vecka var nog resultatet av en bakslagsvecka, men allting löste sig otroligt bra innan passet var avslutat.

Vad har ni för sadlar och vilka trivs ni bäst i?
Kommentarer
Postat av: Carro

Vem masserar Skilla åt dig? Är hon duktig och hur mycket betalt tar hon? Har hon någon hemsida? Är hon utbildad massör? :)

2010-01-17 @ 21:27:36
URL: http://carolinajohanssons.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag har en Prestige Venus 17" (snart 37 i bomvidd) som är heelt underbar! Skönaste jag suttit i!

Sen till vbl har jag en Globus Crincle 17" och 38 i bomvidd.

Den är jag inte riktigt lika kär i men det är ingen dålig sadel, men det går inte att jämföra med Prestigen.



Sen har jag en Wintec 500 dressyr som vbl hade först men dom har musklat om sig så mkt så den ligger inte bra längre.

Sen har jag en Wintec hoppsadel åxå men den används inte.

Till förra hästen hade jag en Hubertus som faktiskt var riktigt skön, jag gillar sadlar med smala säten, vilket den har.

2010-01-17 @ 21:58:40
URL: http://hannaforsberg.blogspot.com/
Postat av: Evelina

Framförallt fick jag " bort en hälta" på min häst med Cool On Track. Han blev sparkad och gick på tre ben . när sen svullnaden gått ner och han gick med alla fyra ben igen. ( Vi hade använt oss av medicinering och zinkaband i samråd med veterinär som var ut 3 gånger tror jag ). När han då som sagt var gick som vanligt och svullnaden var borta fortfarande markerade i traven så tyckte veterinären att jag skulle prova linimentera benet. Och det gjorde jag då med Cool on Track. Och efter 3 linimenteringar så var han helt haltfri..



Sen använder jag det oftast efter hårdare träningar och så vidare och jag tycker att han alltid är väldigt fin i benen trots mkt hårt arbete ibland! Super nöjd är jag.. Hmm kommer inte ihåg, det står på de flaskor man köper i affärerna. kanske att det var 96 timmar ? När jag köpte det var det inte kollat för sånnt, men såg det i butik för någon vecka sen och då stod det med på förpackningen !!



För värmande linimentering ( Tex för ryggen ) Brukar jag använda Pharma Heater, och det är också jätte bra.Dock berättade min equiterapeut att de har tillsatt något i det nu så även det har karens tid. Hon sa dock inte hur lång den är. Men gissar på 96 på den med. Det är ju vanligast :)



Sadel, jag har en Henri de revel - fletcher och jag är grymt nöjd med den :D

2010-01-17 @ 22:54:50
URL: http://evi0627.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Carro; Jag hade ute Anna Eriksson på massage nu till Skilla.

Till ponnyn hade jag "Smör" som jag håller väldigt varmt om hjärtat. Han är otroligt duktig och behandlade Kiara två gånger med otroliga resultat som veterinären uteslöt. Han är dock lite speciell.



Anna är duktig och under utbildning om jag fattat allting rätt. Hon blir massör, och jobbar även med microström samt sadelutprovning. Noggrann och tog sig tid att fråga känna och klämma. Skilla tyckte det var skönt och jag har fått en del tips.! Hennes annons finns på Blocket.se (150:-) per behandling.



Hanna; Hanna du om någon har ju provat massor med sadlar. Jag tycker verkligen det är en djungel! Inte en djungel jag besöker mer än om jag måste. Smala säten är nog ett måste när jag har en väldigt smal häst över ryggen. Blir att börja söka nu här snarast då det inte dröjer allt för länge innan det är dags att byta. Jag har en stor förkärlek till Jacson så jag hoppas en sådan passar. Behöver en som är för raka hästar. Måste bara hitta lite märken och storlekar som jag kan få prova! Det ska vara bekvämt och bra för hästen.



Evelina; Det låter helt klart som något otroligt när du berättar om hur linimenteringen kunde får bort en hälta. Men där har du ett bevis på att det faktiskt fungerar. Som det ser ut för tillfället kommer jag nog prova Arnika då jag hört mycket gott om denna. Karensen ställer ju till det om man vill behandla kontinuerligt sen blir jag lite fundersam vad dem stoppat i. Men det är helt klart en djungel och svårt att hitta rätt när man inte allt för ofta får så tydliga reaktioner som du fått.

2010-01-18 @ 00:26:32
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Sisterhood "Tävlingsryttare"

SV:

Hej, tack så mkt! =)

Ja jag har ev. hitatt en häst hoppas jag bara hinner få sålt maja innan ngn vill köpa den hästen!



Jo säljer ju maja för att om du säger ej kan tävla på dom höjderna jag vill än och jag vill ej pressa hon heller! Hon är värd att få den tid hon behöver!



Mvh sisterhood

2010-01-18 @ 07:32:10
URL: http://www.sisterhoood.blogspot.com
Postat av: Carro

SV: Jaha okej. Jo jag vet att Smör är bra men han masserar väl inte? Han har väl bara laser, ackupunktur osv? Sen behandlar han bara ifall hästarna har något fel, vilket Belli inte har. Vill bara att hon ska få mjukas upp och få det skönt, ska ringa den här Anna. Tack för tipset :)

2010-01-18 @ 09:19:10
URL: http://carolinajohanssons.blogg.se/
Postat av: Emily

Varför våga vägra skarpa bett? Självfallet ska man alltid sträva efter att rida på så milda bett som möjligt, men har man erfarenheten och lugnet som krävs(vilket du har, hallå du är ju faktiskt ridinstruktör :)) så då kan man ju använda skarpa bett om man har ett syfte med det. Jag protesterar mot uttrycket "våga vägra skarpa bett" och säger "Bättre skarpt bett och mjuk hand än mjukt bett och hård hand"! Jag vet inte om det är fallet med Skilla, men med våran kära Mimmi tillexempel är pelhamet mycket bättre då man får tänka mjuk hand, istället för dra, rycka, slit som det lätt annars blir.. :(

2010-01-18 @ 11:24:58
URL: http://livetmedella.blogg.se/
Postat av: E

använder mig av en Amerigo Cervia Dressage, helt underbar sadel. oslagbar att rida i då man hamnar i en korrekt position direkt man hoppar upp. Har provat många olika märken men den här är helt underbar... :)

2010-01-18 @ 11:43:17
Postat av: Emily

Jag har en allroundsadel (Zaldi royal) som följer med min polle då jag hyr honom, den är dock för stor för mig så ingen höjdare att rida i! Men det får jag göra nu ändå för min andra sadel bara glider framåt och åt sidan hela tiden så jag blir smått tokig på den, det är en Thorowgood T4 dressyrsadel, jätteskön och ligger bra i stallet men så fort lilla hästen har den på sig och börjar röra sig så passar den inte. Bara halvblodet som båda sadlarna passar perfekt på :P lite ironiskt, men han har som sagt mer manke och är inte lika rund. Har planer på att köpa en riktigt dressyrsadel såsmåningom med :P modell vet jag inte.

2010-01-18 @ 12:51:51
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Sabina Borenius- Bli Veckans Blogg och vinn priser sponsrade av hastfynd.se- bloggen för ryttare och häst

Har en HDR hoppsadel, funkar jättebra. Har en relativt ung häst så vill inte lägga ner för mycket pengar tills hon vuxit klart lite mer :) Kan du inte lägga in lite fler bilder i bloggen? :P

2010-01-18 @ 13:36:05
URL: http://ronda.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Jessica; Det låter bra om du hittat något som passar dig bättre i ambitioner och annat.



Låter klokt att sälja av rätt anledning. Se till att du hamnar med en läromästare som är tävlingsklar så att du inte "går samma väg". För unghästar som du vet är alltid speciella. Drar du på dig en ny, är det inte alls säkert den är mer mogen än M.



Carro; Smör känner självklart igenom hästen, men en massage i rätt bemärkelse gör han väl kanske inte. Men är väldigt kunnig, knådar igenom hästen - så någon typ av massage är det ändå. Där har du faktiskt fel. Han kollar och behandlar inte hästar som har kända fel, utan behandlar alla hästar som är i behov av behandling. Gör så!



Emmy; Det känns dumt att rida på ett skarp bett på en unghäst. Främst när hennes brister bara är mitt eget fel. Rider jag korrekt så sköter hon sig, det är när jag gör fel det blir svårt. Jag tror risken är överhängande med Skilla att på ett skarpare bett knäpper hon av mer, då hon har lite issues med att lita på ett mjukt. Förstår hur du resonerar!



E; Är du lång eller kort som ryttare?



Emily; Låter som att du också drabbats av svårigheten med sadlar. Du har inget favorit märke?



Sabina; HDR? Henri de rivel? Nej precis, jag resonerar på samma sätt. Har en passande hoppsadel Close Contact som jag gillar mycket, så just nu är det jakt på dressyrsadel som är jobbigt.



Uppdaterade precis med bild!

2010-01-18 @ 21:48:02
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Sabina Borenius- Bli Veckans Blogg och vinn priser sponsrade av hastfynd.se- bloggen för ryttare och häst

Sv: Jo precis en Henri De Rivel :) Har också en dressyrsadel som jag är riktigt glad över. Såg det med bilden, alltid mycket roligare med fina bilder! :P

2010-01-19 @ 09:57:58
URL: http://ronda.blogg.se/
Postat av: E

Jag är inte särskilt lång så har en amerigo med kortare kåpor.. men när man provar ut sadeln är det en tjej som tittar när man rider i den osv för att man ska få en sadel som passar häst och ryttare så bra som möjligt. dock kan hästarna i början få ordentlig träningsvärk då den ger maximal bogfrihet så jag har upplevt att många hästar får en annan rörelsemekanik, på ett possitivt sätt. :) dock är dom ganska dyra kring 30000, men det finns ju begagnade också. de har även hoppsadlar som jag har hört också är jätte fina. dock ingen som jag provat..

2010-01-19 @ 11:33:18
Postat av: Hoppbloggen

Sabina; Jag har hört mycket gott om dessa sadlar! Ska försöka posta en bild per dag så bloggen blir lite mer än bara text! Har tyvärr varit lite dålig på det i slutet och mycket bättre i början av mitt bloggande.



E; Åh, vart var du på sadelutprovning? Riktigt passande sadlar ska vara bra för hästens rörlighet. Det är helt klart en omställning om man har haft en som varit trång innan. Oj oj, en sådan dyr sadel skulle aldrig vara tänkbart till min unghäst som fortfarande växer, men i framtiden kanske!

2010-01-19 @ 13:22:12
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Ponnymamman

Sadlar är en djungel...

Är man duktig själv och har en häst med bra sadelläge och normal rygg så kan man säkert prova sig fram.

Men tror ändå man tjänar på att åka på en bra sadelutprovning. Dels får man hjälp och dels får man möjlighet att prova många sadlar! Men man ska absolut vara frågvis även när man bokar provningen så de verkligen har med sig sadlar som kan passa, i rätt storlek o prisklass!

Ofta kan man ju dessutom byta in sin gamla sadel. Annars är beg marknaden nog lite trög just nu... var i landet bor du?



Mkt trevlig blogg f.ö. - jag lägger t dig på bloglovin o kommer fortsätta kika in här!

2010-01-22 @ 00:41:02
URL: http://envanligponnymamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback