Hemläxa från hoppträningen

Datum ~ 2010-01-29 | Tid ~ 20:07:47
Kommentarer (2) | Allmänt
Jag ursäktar den dåliga uppdateringen på bloggen. Tyvärr har nästan all min tid i veckan spenderats på anläggningen och tid för bloggande har inte funnits. När man jobbat mellan 8-10h varje dag plus att man ska rida och sköta sin häst är man ganska trött vill jag lova er.

Tyvärr har min dåliga uppdatering resulterat i få läsare vilket känns väldigt tråkigt. Jag skriver mycket för eran skull och blir sjävklart glad när jag har många kommentarer och läsare varje dag. Det blir så mycket lättare att skriva då!

Upptäckte precis att gårdagens inlägg inte publicerades så jag ber om ursäkt för detta, finns tillgängligt nu så ni kan hålla er uppdaterade om vad som hände.

Dagens ridpass blev lite trimning i ridhuset.
Med -25 grader kändes min planering för att rida i ridhuset väldigt lämplig då gårdagens tur i det kalla vädret var uppfriskande, men väldigt kallt.

Började med att värma upp och rida lite dressyr, sidvärtrörelse och jobba mycket med yttersidan. Lyxigt värre var jag ensam i ridhuset och kunde utnyttja ett nyharvatt tomt ridhus till fullo. Perfekt! Jobbade med "ruter ess" där man försöker plocka hästen från väggarna, jobba med yttersida för att stärka en vinglig unghäst. Övningen rider man mycket innanför spåret men tar hjälp av det på varje hörn så en orolig häst hittar stabiliteten igen. Passade på att rida mycket upp mot speglarna, se till att ha hela hästen under mig och hålla koll på alla ben / bogar och annat som gärna gilder iväg på ett eget spår. Det gick riktigt bra och resultaten från förra dressyrträningen var enorma. Sjävklart är det mycket jobb kvar, men nu när vi ska träna på detta regelbundet så kommer det vara mycket mera häst i framtiden.

Efter att ha värmt upp i båda varven med lösgörande mycket yttersida så var det dags att träna på galoppfattningarna. Detta var något som vi hade stora problem med på tisdagens hoppträning. För att befästa dem inför nästa träning så provade vi idag. Skilla var på bushumör och det blev mycket brallningar och bus men vi fick några riktigt trevliga självbärnade galopper så jag var nöjd.

Därefter var det dags att träna på att samspelt rida emot ett hinder, ta oss över och rida en bra väg efter. Vi jobbade med ett litet räcke som vi red på i trav - hittade ett bra tempo och föll in i en bra galopp efter för att sedan göra ett mjukt avbrott på rakt spår. Till en början var vi lite osynkade men det blev bättre och bättre. Några fina språng i galopp fick vi även till, därefter gav vi oss för dagen.

Känner mig otroligt manad inför tisdagens hoppträning och jag hoppas att vi kan fastställa en grupp som alltid rider efter ponnysarna med början 21.00. Skulle vara perfekt att få hoppa regelbundet i grupp och därmed komma igång ordentligt. Förhoppningsvis ska vi börja tävla här i vår, desto mer rutin vi får desto lättare blir debuten. Börjar även bli dags att boka in Hanna igen som ryttare. Funderar på början av nästa månad eller i samband med klubbtävlingen som jag velar ikring. En löshoppning kommer även ske i Februari!


Kommentarer
Postat av: emily

är det någon tränare som rekommenderat dig att rida ruter ess? blev så väldigt förvånad, eftersom jag tänker att på unghästar vill man ju tänka stooora svängar.

2010-01-30 @ 23:20:59
URL: http://livetmedella.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Emily; Med ruter ess menar jag självklart stora vägar (red på hela ridhuset) och annars rider jag på halva så det är ingenting litet i mitten. Både Hanna H och Ann Hammarlund tyckte jag skulle jobba med ruter ess. Då har hon stöd av väggen fyra gången på varje varv, där emellan jobbar jag med yttersidan och att rama in henne. När hon blir vinglig rider jag några steg längre längst sidorna, när hon känns stadig så blir det några steg kortare. Perfekt för att hitta ställning och yttersidan / ytterhjälperna.

2010-01-30 @ 23:38:36
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback