Eva Jonsson träning 2

Datum ~ 2010-07-30 | Tid ~ 20:35:16
Kommentarer (0) | Hoppning
Började med att rida fram hästarna i alla gångarter innan det var dags att hoppa fram dem. Vi började med studsen i trav i vänster varv, hitta en bra anridning och väg och sedan vända åt höger i studsen. Att hitta takten tempot och en lämplig väg var lättare sagt än gjort. Anridningen var kort och krävde väldigt mycket planering och välvalda vägar.

Vi hoppade fram på samma sätt i höger varv men vände då vänster i studsen för att hitta båda sidorna och samma tempo i detta varv.

När hästarna var varma så utökades övningen och efter studesen forsatte vi ut på en mjuk båge (5galoppsprång) för att hoppa räcket, vidare runt för att hoppa oxern på andra långsidan. Att hitta avståndet och en ny anridning på denna distans var svår. Eftersom Skilla är storhoppad krävdes det mycket fokus och välvald väg mot räcket för att klara av övningen på bästa sätt.

I höger varv blev det betydligt svårare, att hitta avståndet till oxern och våga rida på ur bågen var svårt, hitta galoppen för att sedan hoppa oxern på andra sidan innan övningen var färdig. Takten tempot och att hitta en ny anridning var vårt stora problem. Att komma ner i sadeln och komma till en bra ridning var väldigt komplicerat. Skilla var väldigt hoppig och jag hittade ingen balans i sadeln och därför blev vägarna väldigt svåra.

När alla hoppat fram i båda varven var det dags att bygga ihop allting till en bana. Började i höger varv hoppade studsen, vidare mot räcket för att sedan hoppa oxern. Därefter in på studsen igen, ta höger för att hoppa oxer rida kortsidan och avsluta med oxern igen.

Första rundan var något slarvig och jag hittade ingen riktigt bjudning och flängde runt utan att hitta någon riktig balans varken i sadel eller i stigbyglarna. Funderade över mina vägval och min ridning för att förbättra den till andra omgången. Den här gången hittade jag en bättre bjudning och en bra ridning mot och mellan hindren och fick ett bättre flyt banan igenom.


Eva var nöjd med träningen och såg stor skillnad från förra veckan då vi visade upp en sämre sida. Bättre bjudning och mer energi men att tänka på är att hitta balansen och komma till en god ridning i tid. Att försöka hålla ihop henne emellan utan att bli passiv eller överilad.

Balansen är min största nackdel då jag blir "fastklamrande" och inte stabil och stadig i de lägen hon hoppar och studsar. Jag frågade om jag skulle anmäla mig till Umeå RF och rida en klass och det tyckte hon var en självklarhet. Mitt förslag att jag även skulle träna på söndag för Peter Sällström gillade hon även, alla möjligheter jag får att hoppa och träna ska jag ta.

Ser fram emot nästa träning för Eva, men här närmast blir det Peter träning på söndag vilket känns lite nervöst men väldigt roligt.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback