Lite bloggande

Datum ~ 2010-07-25 | Tid ~ 02:43:30
Kommentarer (2) | Allmänt
Under det senaste dagarna har det blivit lite bloggande och mycket funderande. Efter Eva träningen har jag beslutat mig för att lägga upp ett träningschema. Dels för att höja nivån på vårt basläge men även för att ta itu med vårt problem snarast möjligt.

Schemat ser ut enligt följande:
Dag 1: Dressyr
Dag 2: Hoppning
Dag 3: Markarbete
Dag 4: Vila

Dessa pass är inte endast på bana utan kommer ske på varierat underlag och delvis i skog och mark, annat på bana. Anläggning eller gräsplan för bästa resultat.

Joggingpasset efter hoppträningen blev barbacka vilket är god miljöträning för Skilla, hon är fortfarande grön och orutinerad utan sadel, men visar stora framsteg varje gång. Riktigt trevlig i skritt och trav. Sparar på galoppen tills vi känner varandra och hittar en god balans i skritt och trav, avbrotten måste vara genomförbara också. Ingen stress utan detta kommer tids nog.

Dagens ridpass blev det dressyr med fokus på galoppjobb. Red ut med gott sällskap och en väldigt överladdad häst efter två dagars vila. Stundtals väldigt trevlig, jobbade med reaktioner och fokus trots mycket nerver efter vilan skötte hon sig riktigt bra. Att få igenom hjälperna och att få en vaken och uppmärksam häst stod även i fokus idag.

Bra resultat och en väldigt pigg och glad häst. Galoppjobbet var väldigt nyttigt och förhoppningsvis fick Skilla möjligheten att stärka sig av dagens arbete. Ryttarfokus idag låg på sitsen och "tyngden i stigbygeln" för att underlätta sitsen i hoppningen.

Imorgon blir det att rida till ridbanan och hoppa lite, eventuellt se över hindermaterialet här hemma och hoppa på gräsplanen. Titthinder och annat ska medräknas i varje hopprelaterad träning för bästa resultat. Främst för Bavarias skull men även för min skull. Skilla är obrydd men måste se titthinder och annat som något naturligt för att göra sitt bästa ifrån sig på träning.

Åker nog in och rider lite dressyr på anläggningen i veckan. Ser fram emot hoppträningen på torsdag, hoppas att problemet är löst tills dess! Ska inhandla runda sporrar på måndag för att träna på detta också.
- Skam den som ger sig
Kommentarer
Postat av: emily t

om du åker in imorgon kan jag kika och kanske hjälpa till lite, då ska jag hålla träningar så då är jag redan där :-)

2010-07-25 @ 14:10:50
URL: http://livetmedella.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Emily; Har tyvärr ingen möjlighet att komma ut mitt idag (dagtid) då jag jobbar dubbelpass. Men hjälp är alltid välkommet om vi lyckas synkronisera ihop oss.

2010-07-26 @ 13:08:51
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback