Bra start på veckan

Datum ~ 2010-06-02 | Tid ~ 12:02:39
Kommentarer (4) | Allmänt
Under måndagen blev jag glatt överraskad av Emma som jag tidigare nämnt skulle hjälpa mig med tömkörningen med Skilla. Vi har tidigare inte hittat någon lämplig tid och därför har tömkörningen legat lite på is. Har försökt flertalet gånger själv, men har  inte riktigt lyckats så väl som jag önskat.

Emma kände igenom Skilla för att lägga träningen på lagom nivå och därefter lösa problemen som fanns. Hon förstod absolut mina problem med att jobba henne korrekt och hitta en bra balans. Efter att ha provat inspänning på olika sätt beslöt hon sig för fri ytter, och inspänd direktkontakt inner för att hitta bästa balansen. Tidigare gick Skilla antingen utåtställd eller tippade innåt utan någon större kontakt.

I slutet av passet gick Skilla riktigt bra och började förstå Emmas signaler och kommandon. Slappade av trevligt och hittade en god form med hela kroppen i balans. Jag tog över ett tag och mitt största problem dök upp omgående. Hon pressar mig inåt och låter mig inte komma i position att inverka. Fick tips och lyckades få ut henne på en större volt med en bättre kontakt. Det är långt ifrån perfekt, men vi har kanske en börja och jag hoppas det finns mer tid att träna vidare längre fram.



Under gårdagen red jag ut i det fina vädret. Tyvärr utan sällskap då  jag inte tajmat med någon i stallet. Fokuserade på min ridning, hitta balansen och trampet i stigbyglarna och lite intervallträning. Skilla skötte sig fint och var pigg och fin i formen. En ärligare bjudning och ett bättre och jämnare stöd i bettet har kommit det sista veckorna. Riktigt roligt när hon är arbetsvillig och trevlig i olika situationer.

Vidare mot anläggningen för att hålla kvällens lektioner. Tre lektioner på uteridbanan i det fina vädret och den sista spenderades i skogen tillsammans med eleverna. Vilka trevliga ponnysar vi har!

- Fick rycka in som tränare sent om sido innan jag begav mig hem pga. sjukdom. Två tränande ekipage som laddar inför helgens hopptävlingar. Tog övningen som redan var uppställd och gav det bästa jag kunde utan förberedelse. Hoppas att jag fiick igenom min tanke och att dem har en god känsla inför helgens tävlingar som säkert kommer gå kanon! Ska göra mitt bästa för att hålla mig på plats under helgen trots få timmars sömn.
Kommentarer
Postat av: Jennie

SV: ja. :) tack :)

2010-06-02 @ 13:32:27
URL: http://jenniieeh.blogg.se/
Postat av: fanny

snygg bild .) som header asså

2010-06-03 @ 06:23:55
URL: http://Fannytheviltwin.devote.se
Postat av: Hoppbloggen

Fanny; Bilden kommer från min och Skillas tävlingsdebut!

2010-06-06 @ 20:34:41
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Fanny; Bilden kommer från min och Skillas tävlingsdebut!

2010-06-06 @ 20:34:42
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback