Shettisskräck

Datum ~ 2010-06-12 | Tid ~ 01:13:22
Kommentarer (0) | Allmänt
Som jag nämnde i gårdagens inlägg så har Skilla en otrolig skräck för små ponnyer. Hon förstår nog inte ens att det är en häst, och när dem rör sig eller något annat farligt blir hon paralyserad, och sen skräckslagen. Tillfället gavs idag i stallet att minska denna skräck då shettisen i stallet Flippan skulle ridas av min ridskoleelev. Passade på att följa med på en längre skritt tur för att bota denna rädsla hos mig häst. Skilla skötte sig bra och förhoppningsvis är hon mindre skräckslagen nästa gång vi passerar "köttbullen på åkern".

Hennes "vätskefyllda ben" som jag drastiskt nämnde igår såg bättre ut idag och ännu bättre efter ridturen. Kylde med gel och hoppas att det bara är en kombo på skoningen och värmen som hästarna måste uthärda.

Imorgon blir det hoppträning för Pernilla och jag hoppas vädret tillåter utomhusträning. Skilla lär vara överladdad och mer i luften än på backen, men det ger mig ett lugn på söndagen på tävlingsplats. Blir spännande att se vad Pernilla tycker om mitt storhästköp och om hon ger lovord eller orosmoln inför vår framtid.

- Är nervös inför helgens tävling, imorgon blir det även schampoonering och fix inför helgen. Tror jag åker två svängar till stallet, först för träningen och senare på kvällen för knoppning och annat tävlingsfix. Undrar om hon ska få sova inne, OM någon annan häst kan offra sig och sällskapa henne det vill säga.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback