Sommarskador

Datum ~ 2010-06-22 | Tid ~ 00:38:03
Kommentarer (6) | Allmänt
Som ni läste släpptes hästarna på bete under gårdagen. Mycket nöjda över större ytor, massvis med mat och sällskap av varandra. Idag var första morgonen jag mötte det två hästarna på hemmaplan i hagen för utfodring av Skilla. Upptäckte flera sparksår som uppkommit under natten. Det flesta väldigt ofarliga och endast ett riktigt sår som tvättades och "undersöktes". Fick smått panik - det räcker med en felträff för att säja adjö, men samtidigt är dem nya för varandra och måste sätta rangordning.

Min medvetenhet och oro över min älskade häst är enorm och ja, hon ska behandlas med silkensvantar och mycket översyn. Hon såg knackig ut bak, men efter alla smällar är det nog inte konstigt. Håller koll och Skilla ska få promeneras alternativt skrittas ut under morgondagen. Har is i magen och hoppas att smällarna är räknade och att inget mer dyker upp.

Skulle inte alls kännas roligt att dela på dem, halva sommarnöjet är sällskap och hästkompisar. Håll tummarna och tårna för att dem gjort upp rangordning och håller sams resterande sommar.

Är det för mycket att tänka tanken att ha skydd på hästen i hagen?
Kommentarer
Postat av: Evelina

Använder själv aldrig skydd i hagen. De måste få vara enbart djur ibland. Och i hagen är ända stället det har möjlighet till sitt naturliga beteende... De kan trots allt bryta ett ben och skada sig rejält trots att man använder skydd i hagen...

2010-06-22 @ 08:48:46
Postat av: Jennifer

Inga skydd i hagen sommartid, kan stjälpa mer än vad det hjälper. Värme + skydd är ingen bra kombination om man har lite otur. :-)

2010-06-22 @ 11:45:17
Postat av: Hanna

Benskydd och boots i sommarhagen brukar jag alltid ha när dom släpps ihop, alltså bara dom första dagarna.

Sen såklart barfota bak.

Då har man gjort ganska mkt för att undvika skador.

2010-06-22 @ 18:07:30
URL: http://hannaforsberg.blogspot.com/
Postat av: Hoppbloggen

Evelina; Jag har heller aldrig använt skydd tidigare just pga "hästar ska få vara hästar". Men efter årets skador blir det nog till nästa år att ha skydd åtminstone första natten / dagen för att minimera skaderisken. Visst är det så, men med skydd kan man slippa en del småskador. (Skilla trampar över så pass mycket bak att hon kliver på sig själv)



Jennifer; Visst kan det vara så, men vad gör man om man har en klumpig häst som kliver på sig själv?



Hanna; Tror det kan vara klokt till nästa år att prova, som sagt. Första natten och dagen åtminstone. Att vara barfora bak är tyvärr inget alternativ för mig, hennes hovar håller inte för det tyvärr.

2010-06-24 @ 01:57:47
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Hanna

Ang barfota bak så kan man ju alltid dra av skorna och ha dom barfota iaf bak kanske 1 vecka när man släpper ihop dom och sen ta på skorna igen.

2010-06-26 @ 19:39:32
URL: http://hannaforsberg.blogspot.com/
Postat av: Hoppbloggen

Hanna; Har tyvärr inte möjlighet att ta ut hovslagare så ofta då Skilla är rätt krånglig att sko. Men visst är det ett alternativ annars. Minskar även skaderisken på så sätt, men det blir nog skydd nästa sommar åtminstone första dagen och natten.

2010-06-27 @ 18:27:14
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback