Äntligen!

Datum ~ 2010-03-10 | Tid ~ 12:35:19
Kommentarer (11) | Övningar
Här kommer övningen från gårdagens träning!

Vi började värma upp hästarna genom att komma in galopperandes på linjen, första gången kom jag i trav för att kolla om Skilla var med. Hon förstod själv vad hon skulle göra och fattade galopp över första bommen. Avbrott för att sedan hitta voltspåret till höger. Fokus låg på att forma runt innerskänkel och hålla hästen på yttertygeln. Därefter rakrikta och fatta högergaloppen och galoppera ut över bommarna. Denna övning red vi i båda varven innan vi gick vidare och ändrade.

Andra övningen gick ut på att trava in över saxen som hästen skulle fatta galopp över. Avbrott på rakt spår, trava på volten med cavalettin för att sedan rakrikta och travhoppa kryssoxern ut. Här var det viktigt att hålla rakriktningen mot oxern, se till att hinna klart med hjälperna på volten för att ha jämt stöd och hästen på yttertygeln. Nogrann innersida för att forma hästen ut på det börjda spåret.

Vi avslutade hoppträningen med att komma i galopp in på saxen och avsluta med galoppbommar mot oxern. Lättare sagt än gjort måste jag nog påstå som skickades ordentligt över sadeln på oxern första gången. Hade en otroligt samlad och bärig galopp därav blev det väldigt mycket tryck i språnget. Lärde av mina misstag och tog igenom det andra omgången.

Övningen var väldigt nyttig och Skilla var väldigt ambitiös och "med på noterna" på träningen. Fick några fina luftiga byten och starka förvända galopper i slutet i nedvarvningen vilket var väldigt roligt. En toppenträning med riktigt skön känsla där jag fick rida ihop, orka hålla och finnas som ett gott stöd.  ++

För er som läst min blogg kanske det framkommit att det två senaste hoppträningarna har varit väldigt väldigt tunga och det har varit svårt. Skilla har varit väldigt spänd och okontaktbar då mina försök till ridning inte alls fungerat har det kännt svårt och nästan omöjligt. Dagens träning var verkligen toppen!
- Hon var med mig, det kändes otroligt bra och verkligen roligt att hoppträna. !!

Kommentarer
Postat av: Minette

sv: Okej.

2010-03-10 @ 13:03:06
URL: http://miinette.blogg.se/
Postat av: Warnmark - Vinn schabrak med huva från Tattini -bloggen för dig & din häst

Sv; Jag har tre stycken swarovski :). Men mitt första var i silver men sen sålde jag det för att kunna köpa ett nytt.



Ja det är det verkligen :D

2010-03-10 @ 19:05:51
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Hanna

Allt bra idag ? :)

2010-03-10 @ 19:32:18
URL: http://brusella.blogg.se/
Postat av: Freddi

SV; gud ja, den som hade några miljoner på kontot..!



ja, skitsnygg kommer den att bli gissar jag på! :D är det din? :)

2010-03-10 @ 21:06:45
URL: http://fkallstrom.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Warnmark; Oj vad lyxigt! Vilka färger har du på dina swarowski nu ?



Riktigt riktigt snyggt!



Hanna; Idag var allting helt okey! - Skriver i ett inlägg här närmast exakt vad dagen har spenderats med.



Freddi; Precis, massor med pengar hade underlättat!



Det är min stjärna ! Hoppas verkligen att det går som jag planerat, då har jag nog världens finaste häst! - En av dem åtminstone .

2010-03-10 @ 21:33:21
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Linnea Granström- Ungmamma & Ryttare

Ja, jag tycker om henne grymt mycket! :)

Jag skulle önska att hon kunde vara en storhäst!



Jag gjorde nyss ett inlägg om det andra ponnyn :)

2010-03-10 @ 21:45:12
URL: http://linneagranstrom.blogg.se/
Postat av: Freddi

SV; vad roligt! ohja! :)

2010-03-10 @ 21:48:14
URL: http://fkallstrom.blogg.se/
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Njae, hon går inte emot skänkeln utan hon släpper när jag tar ledande tygeltag & lägger på skänkeln.. hon går emot skänkeln lite när jag kommer åt henne och det blir jobbigt, men knackar jag på henne lite extra med skänkeln så ger hon med sig..



i skritten fungerar det hyffsat, är i traven som hon håller på som mest!



jag ska prova att plocka en del med henne så får vi se vad det gör för resultat.. jag tror att jag lätt blir för hård på högerhanden eftersom hon är hård där, blir liksom "dragkamp" och även om jag tänker på det hela tiden så blir det ändå att jag tar för mycket ibland :S (känns det som alltså)



ja, jag har inget stöd i vänster tygel alls, oavsett vilket varv jag rider i! och när hon kommer ner i form så har jag typ inget stöd i någon tygel.. haha, de är svårt & förklara :P



jag hoppas det släpper när jag ridit henne lite mer.. tror detta var 6e gången och andra gången i ridhuset, så det är väl inte så konstigt.. hon testar mig säkerligen nu med och litar inte på mig att jag "gör rätt", kanske därför hon stretar emot.. med ägaren går hon kanonfint i både skritt & trav! (galoppen går mest fort ;P)

2010-03-10 @ 21:56:05
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Anonym

När kommer inlägget om hästarna i ditt stall :)?

2010-03-10 @ 22:12:09
Postat av: Hoppbloggen

Funderar fortfarande på hur jag ska publicera detta inlägg. Har det någorlunda färdig i utkastet.



Alla hästar i samma inlägg eller en häst per dag?

2010-03-10 @ 22:40:13
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Linnea Granström; Hon ser väldigt trevlig ut! Är du dressyrryttare eller hoppryttare? Kikar igenom inlägget med detsamma!



Freddi; Ja det känns väldigt roligt!



Linnea;Oftast är det lättare att hålla isär hjälperna när man skrittar. När man travar blir man oftast för ambitös eller för långsam och därför får man inte den effekt man önskar. Om hon är hård och stum i inner är det verkligen superviktigt att du inte fastnar i den, håll den rörlig och se till att du lättar av lika mycket som du tar. Att hon "går emot" innersidan sitter oftast i att man fastnar i den tygeln. Jobba vidare så löser det sig säkert snart.



Lycka till!



2010-03-10 @ 22:46:14
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback