D.

Datum ~ 2010-03-21 | Tid ~ 21:57:33
Kommentarer (6) | Allmänt
Nice Danny - f. 1991
Stallets varmblod. "Danne" är omskolad till ridhäst sedan många år tillbaka. Fart och fläkt bjuder denna herre på. Ett sällskap som man aldrig kan förvänta sig något av utan som "tar dagen som den kommer". Fortfarande väldigt ung i sinnet trots att kroppen sätter stopp i vissa lägen.
Utbildad LB/LC
Ägs av: Linnéa Fredriksson
















































Kommentarer
Postat av: Emma

Där måste jag säga att det beror på hur hårt man spänner den om du förstår vad jag menar :P Man kan ju "råka" spänna den så hårt så att den endast ger efter när hästen går bakom hand men om man spänner den rätt anpassad efter vad man söker så ger den efter så fort hästen når den rätta ställningen utan att trycka. Men jag förstår ändå hur du menar med gramanen, jag skulle inte tveka på att pröva använda den men det känns fel på en outbildad unghäst som du säkert förstår (: Men annars håller jag med dig ;)

2010-03-21 @ 22:10:59
URL: http://cookiies.devote.se
Postat av: Hoppbloggen

Emma;Visst är det så. Spänner man den för "lång låg" men en häst som inte förstår tanken tar den inte alls. Spänner man den då hårdare får man en viss effekt beroende på hur hästen är i sig.



Kiara (min f.d d-ponny)fungerade OK med snodd men blev väldigt tung och hängig i handen. Fortsatte även så när man tog bort snodden.



Skilla (min unghäst)knäpper av och går gärna bakom hand utan hjälptyglar så jag tror att en snodd skull vara "döden" för henne. Gramanen fungerar bra när jag endast har dem som "stopp" och den knäpps på sidan. Tror det är viktigt att man ser till hästen som individ och vågar prova sig fram!



2010-03-21 @ 22:47:23
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Hilda Öhman

Sv: Japp, jag har två stycken och jag är supernöjd med dom! Dom rör sig inte en millimeter när man rider och sen tycker jag dom är snygga =)

2010-03-21 @ 23:38:02
URL: http://hildaohman.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Hilda; Roligt med någon som faktiskt provat och trivs med dem. Om dem inte alls rör på sig är passformen verkligen perfekt! Efter närmare eftertanke är dem faktiskt riktigt snygga!

2010-03-22 @ 00:18:02
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Emma

jo det är klart att man ska, jag säger inte att graman är fel att använda på en unghäst, absolut inte. Men jag är rätt säker på att en graman på min häst inte skulle fungera bra. Och eftersom att han går bra med snodden så varför ta bort den om du förstår hur jag menar. Du är ju väldigt säker på att din ponny inte skulle fungera(t) med snodd, jag är lika säker på att Eros inte skulle fungera med graman ;) eller funger och fungera, det skulle säkert gå men iom att han går bra med snodden så tkr jag det är onödigt att ta bort den ;P

2010-03-22 @ 08:22:05
URL: http://cookiies.devote.se
Postat av: Hoppbloggen

Emma; Precis som du säger, det är viktigt att se till individen. När snodden fungerar bra för dig, fortsätt att rida med den! Det är ju lite trassligare att rida med graman än det är med snodd. Så fungerar snodd ser jag ingen anledning till att du skulle byta till graman.



Han kommer säkert bygga massa fina muskler och få en rund och fin överlinje med snoddens hjälp!

2010-03-22 @ 10:58:50
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback