Nybörjarkänsla

Datum ~ 2010-03-03 | Tid ~ 10:17:39
Kommentarer (5) | Allmänt
Dags för uppdatering och lite - efter måndagen snack.

Jag hoppades att jag kände fel men tyvärr var det alldelens korrekt. Efter avsittningen i måndags har jag lätta ryggsmärtor och ont i ett senfäste bakom knäet. Hur det kommer sig kan jag tyvärr inte svara på, ont gör det. Hästen verkade OK i både kropp  och psyke efter måndagens bravader, smörjde benen, knäna och ryggen efter ridpassets avslut under måndagen - FÖREBYGGANDE.

Igår var dagen sig lik för att vara tisdag. Jobbade ovanligtvis på morgonen på resaurangen vilket fungerade riktigt bra. Tempot infinner sig inte riktigt för mig, men resterande saker fungerar faktiskt riktigt bra.

När jobb nummer ett var avklarat var det dags att bege sig mot SURF för att hålla kvällens lektioner. Där möts man av långt i från snälla ord och kommentarer. När ska detta sluta? Ska man inte finnas för sina arbetskamrater / tidigare tränande elever och stötta varandra. Det tar knappt på mig längre, men jag orkar inte lyssna så mycket mer, en förändring måste ske.

Lektionerna gick riktigt bra, alla hästar skötte sig topp och barnen var duktiga. Lite psykisk träning var det för vissa men vi avslutade när allting fungerade bra. Sista gruppen jobbade vidare med samma övning som förra veckan och resultaten under gårdagen var riktigt riktigt bra. Roligt att se när något går in teoretiskt och fungerar i praktiken.

Att ge "mina" barn den extra stunden jag gör varje vecka ger mig en insikt och en helt annan relation än vad som skulle vara om mitt jobb endast var proffisionellt - tack och hej när tiden är ute. Jag vet att det är fler som uppskattar det jag gör och jag hoppas dem som inte gör det låter det passera.

Hoppträningen under kvällen var helt klart en kaos upplevelse. Vi var fem ekipage som skulle komma på en åttvolt, ingenting fungerade för mig och Skilla då övningen var på tok för svår. Vi fick ingen plats att ens prova övningen och resultatet blev långt ifrån OK.

Uppdaterar med övningsskiss senare under kvällen och kommer även att skriva mer om refletionerna kring träningen då. Sammanfattningsvis gick träningen inte alls bra, men förmodligen var den nödvändig och ger utdelning framöver.

Nybörjarkänslan var verkligen överhängande.
Kommentarer
Postat av: Ankihh

sv:

Tack! den blågula rosetten hänger fint på väggen tsm med de andra (:

2010-03-03 @ 19:56:10
URL: http://ankihhc.blogg.se/
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Om det är till nån tröst så fick jag också en nybörjarkänsla när jag red i tisdags.. Jag har börjat hjälpa till med en ny häst nu & red ut på henne med ett gäng andra.. Hästen försökte typ dra iväg & jag kände mig som en mupp som "drog" i tyglarna :P Men de är inte lätt när man inte känner varandra speciellt väl ännu.. :)

2010-03-04 @ 14:55:55
URL: http://linneabrandt.blogspot.com
Postat av: Hoppbloggen

Ankihh; Absolut gör dem det!



Linnea; Det är faktiskt en liten tröst att andra har den känsla som jag beskriver. Jag längtar bara till dagen jag känner mig som världsmästare.!

2010-03-04 @ 21:43:32
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: ebba

Hu, det är så jobbigt när man är för måna, för man kan inte rida ordentligt, allid är det någon som man håller på att rida in i eller tvärtom :/

2010-03-06 @ 12:09:27
URL: http://brejjk.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Ebba; Ja precis.! Skilla är inte alls van att tränas i grupp eller träna för den delen. Allt detta är nytt för henne och något som inte alltid är enkelt måste jag påstå. Men det är bra mental träning och när hon vänjer sig blir det inga problem.



Jag måste lära mig att våga ta plats, att inte gömma mig och alltid flytta på mig. En svår träningssak.

2010-03-10 @ 21:51:06
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback