Åsenmästerskapen

Datum ~ 2010-05-24 | Tid ~ 22:41:10
Kommentarer (0) | Allmänt
Då var vårens mästerskap över för denna gång. Kvällen började med hamburgare och trevligt sällskap, banbygge och lite uppvisning från både hundar och småbarn.

Mätta och belåtna gjordes hästarna i ordning för kvällens tävlingar. Vår lilla bana har nog aldrig varit så välbesökt som denna kväll, 11 stycken hästar reds fram för kvällens hoppning. Ponnysar som storhästar delade på utrymmet som fanns för att värma upp hästarna för respektive klass.

Denna tillställelse var verkligen psykträning för min lilla bebishäst. Hästar överallt, skrittandes, travandes och galopperandes huller om buller gjorde henne väldigt laddad och något stressad. Hon hanterade situationen någorlunda bra och vi visade upp några blandade småskull men ingenting farligt eller nytt.

Red fram hästarna sen rullade vi gruppvis på framhoppning på några hinder. Tävlingshöjden för dagen var 60 och 70cm. Framhoppningen samt framridningen var omöjlig där plats och lugn inte fanns att hitta ett bra stöd och en god framåtbjudning. När det var dags för banan hittade vi ett bättre flyt och 60cm kom vi felfritt och hittade ett riktigt bra flyt. Nästa klass var lite svårare och vi fick ett pet efter en liten dispyt, alla hinder hoppades på första försöket så jag är nöjd med tanke på banans storlek.

Bra träning och erfarenhet till nästa tävling som är mer på allvar och förhoppningsvis lite bättre organiserad / säkerhetsmässig. Trevligt och en rolig upplevelse var det får alla inblandade.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback