Blåbärshoppning

Datum ~ 2010-05-31 | Tid ~ 23:40:22
Kommentarer (3) | Hoppning
Ursäktar den pisamt dåliga uppdateringen. Helgen har varit hektisk och har därför inte haft någon möjlighet eller någon motivation att uppdatera bloggen, så här kommer händelserna steg för steg.

Söndagen spenderades i Vännäs tillsammans med trevligt sällskap på en klubbhoppning (blåbärshoppning). Började morgonen som flagger där det allra minsta fick visa sina färdigheter. 20cm var ingångshöjden och där var barnen pyttesmå, de minsta hade ledare och fick sin första clearround rosett vid lyckad utgång.

Därefter var det dags för mina otroligt duktiga elever Ida och Nora att debutera med deras ponnyer. Båda tjejerna red första klassen (50cm) felfritt och skötte sig galant. Ponnyerna var lite motsträviga till en början men visade upp en god sida på tävlingsbanan. I 60cm klassen var barnen nöjda och kom där runt med 4fel respektive 0fel. Att ha varit med "från början" och sett den enorma utvecklingen var verkligenn gott för självförtroendet. Stora grattulationer till mina duktiga elever och deras duktiga ponnysar!

Därefter var det dag för mig och Skilla att rida dagens två högsta klasser (70cm samt 80) - så någon höjdhoppning var det inte tal om. God erfarenhet och en trevlig upplevelse var målet för tävlingen. Tänkte på detaljer och såg tävlingen som en god träning på en ny anläggning.

Skilla var otroligt fin i första klassen, mycket tryck och snärt me reglerbar och väldigt trevlig både i framridningen och framhoppningen. Hon gav en god ryttarkännsla och hoppade riktigt trevligt. Väl inne på banan skötte hon sig otroligt bra och behöll fokus på uppgiften. Högre tempo än Hippotävlingen och lite mer sug mot hindren gav en god känsla och en felfri ritt till publikens jubel.

I andra klassen hade vi lite oklarheter och ryttarmissar på framhoppningen men jag ansåg att dessa problem får lösas på banan, spara på sprången. Hälsade gladeligen på dommaren och laddade för en härlig runda, kanske lite väl mycket mot ettan. Kom i ett mellanläge och tryckte av min lydiga häst som hoppade stort och scoopade mycket. Av någon underlig anledning tappades både tyglar och stigbyglar i språnget, väl i backen började kampen om balansen. Den var där sen plötsligt utfärdade Skilla ett mäktigt luftsprång, jag hamnade på sidan och därefter blev Skilla stressad över klumpen som hängde på sidan och studsade sidleds till klumpen (läs ryttare) ramlade av.

Så nu har jag avklarat min första "tugga grus" upplevelse med Skilla. Hon stannade snällt och vi fick tyvärr utgå med avramling som anledning. Arg över balansmissen promenerade jag ut från banan för att senare inse att knäet inte bar mig och ryggen värkte. Nöjd över dagens andra insats men bitter över andra klassens utgång.

Nya tag i Vindeln då vi rider en 90cm och endast en klass. Bättre lycka nästa gång, tills dess blir det balansträning, serier studs och annat för att hitta gunget!
Kommentarer
Postat av: Anna

Ni började säkert att vara lite trötta båda två. Kul att 70n gick bra och att hon var lugn på tävlingsplatsen! kram

2010-06-01 @ 08:22:53
URL: http://salentein.blogg.se/
Postat av: Jennifer Forsberg

Kan du hoppa våran Oskar någon dag framöver, nästa vecka kanske? :-) Känner du dig sugen att tävla ponny så ställer han gärna upp.

2010-06-01 @ 22:14:00
URL: http://www.dressyrimport.se
Postat av: Hoppbloggen

Jennifier: Det ska nog gå bra! Vi får höras och boka in en tid som passar de inblandade. Det ska nog gå ordna om han vill visa sig på tävlingsbanorna.



Anna: Hon kändes pigg och fräsh, var bara en miss från min sida och sen har allt sina baksidor. Min häst är explosiv, vilket oftast är bra, i detta läge lite misstajmat bara.

2010-06-02 @ 12:48:28
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback