Lyckad dressyträning

Datum ~ 2010-05-15 | Tid ~ 20:52:34
Kommentarer (3) | Allmänt
Så var första dagen avklarad med dressyrträning för Ann Hammarlund. Jobbade med sidförande, hitta yttersidan och mycket lösgörande arbete. Skilla skötte sig riktigt bra och var otroligt trevlig, så fin att jag bara satt och log nästintill hela passet. Fick massor av lovord och beröm för det jobb jag lagt ner och fått utdelning för.

Sidförande som tidigare varit Skillas problematiska bit i träningen flöt på bra idag. Det är fortfarande mycket jobb innan vi gör korrekta skänkelvikningar, men sidförande fungerar och hon har börjat vinkla in bakbenen något.'

En underbar känsla när allting faller på plats och bara fungerar. Galoppen var av bra grund, lite öppen i formen och studsig i högergaloppen men trevlig resterande. Som ryttare måste jag verkligen sluta plocka i innertygeln och rida mer med yttertygeln mot innerskänkeln. Det kommer säkerligen när vi tränat mer, men det ger sådan otrolig känsla när jag gör rätt / fel.


Imorgon ska vi jobba vidare och jag har en känsla av att hon kommer vara ännu finare än idag! Ser fram emot morgondagens träning. Stora pluspoäng till Skilla, nu är största jobbet med min sits, inverkan och "ryttarfel" innan vi synkar 100%. Mer styrka från Skillas sida kommer ge bättre kvalité på rörelserna och ökningarna, men härifrån satsar vi mot toppen.

Har även funderat, knoppa eller inte till debuten?

Kommentarer
Postat av: Sara Jansson

Åh fin häst :)

2010-05-15 @ 21:36:45
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: Jeanette

Debut i dressyr eller hoppning? :)

2010-05-15 @ 23:25:54
URL: http://jeeanette.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Sara; Åh tack snälla!



Jeanette; Hoppning till att börja med! Dressyren dröjer nog lite. Måste rida acceptabelt / renpresentabelt först!

2010-05-16 @ 21:27:32
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback