Pyssel med sjuk häst

Datum ~ 2010-11-03 | Tid ~ 09:41:27
Kommentarer (0) | Allmänt
Åkte förbi stallet efter kvällens lektioner för att kolla till skilla, ta bort bandagen och ge henne medicin. Skilla såg pigg och glad ut, vaken och hade både ätit och druckit ordentligt både i hagen och i boxen. Ingen hög feber idag heller vilket känns skönt. Fortfarande lös i magen men förhoppningsvis vänder det nu är jag bytt ut ensliget mot hö och tagit bort pelletsen. Samt att febern får går ner och ligga lågt några dagar.

Benen såg mycket bättre ut idag, inte lika svullna även om svullnaden fortfarande finns kvar så var den något mindre. Tog bort omslagen och låter dem lufta till onsdagkväll. Borstade benen nogrannt för att få bort eventuell smuts och få igång cirkulationen ordentligt.

Skilla var nöjd med allt förutom själva medicineringsbiten, att få medicin intryckt i munnen var ingenting hon gillade och uppskattade. Efter en dels bråk och luftfärder för min del så fick hon i sig allt till slut. Byter taktik till imorgon och ska prova blanda ut det i maten direkt.

Gick ut på en promenad tillsammans med Emelie och Bavaria som red ut barbacka. Skönt att komma ut i nattluften trots att det regnade var det riktigt mysigt. Skilla var glad över att få se någonting annat och det var säkert skönt att få röra på sig lite lagomt. 20-30minuters promenad skrapade vi ihop innan det var dags att släcka ner i stallet.

Åker ut ikväll efter jobbet då jag vill att medicineringen sker ungefär samma tid varje dag. Lägger om nya omslag inför natten och hoppas på att morgonfodraren kan ta bort dem imorgon.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback