Andra tävlingsdagen avklarad

Datum ~ 2010-10-17 | Tid ~ 22:00:32
Kommentarer (0) | Allmänt
Då var andra dagen på denna helg avklarad.

Åkte ut till stallet i god tid för att fixa eventuellt sönderkliade knoppar och snygga till Skilla inför dagens tävling. Befann mig på Umeå RF redan 07.20 för att hinna gå banan i god tid innan första start 08.00.

Banan var tekniskt mycket svårare än gårdagen, mycket böjda spår och möjligheterna till anridning till flertalet hinder var begränsade eller endast en valmöjlighet möjlig. Efter att ha gått banan kände jag mig lugn och motiverad för att rida en bättre runda än gårdagen ryttarmässigt.

Började rida fram när prisutdelningen började för avd A då jag starade sist bland unghästarna. Mer plats att rida fram på gav mig möjligheten att känna igenom henne mer och hitta henne något tydligare än under gårdagens framridning. På framhoppningen var det vettigare människor än under gårdagen och folket droppade av allt eftersom vilket gav oss bra med utrymme att rida fram. Känner så här i efterhand att jag nog tog några språng i onödan som vi kunde sparat på. Redan här kände Skilla mer fokuserad än gårdagen men även något lugnare och det krävde lite mer ridning.

Trevliga språng på framridningen med OK känsla, inte samma som gårdagen men helt okej och lagom för dagens uppgift. Väl inne på banan hoppade vi hinder nummer ett och två med bra flyt och ett lugnt och trevligt tempo. Vägen mot trean blev trots få möjligheter bra och anridningen densamma. Jag var fast besluten på att rida på två stora fram till räcket, Skilla mindre beslutsam tog ett stort och la in två små. Vilket fick mig i obalans och jag bjöd publiken på en flygtur!

Skilla förstod inte alls varför matte inte höll sig kvar i sadeln när hon varit så duktig och hoppat trots några bommar ner. Besviken och lite mörbultad fick vi lämna tävlingsbanan. Surt när hon hoppade så trevligt innan, men så kan det gå när man har en välhoppande häst och ibland bristande balans.

Sammanfattningsvis är jag nöjd med helgens debut och känner mig otroligt motiverad och laddad inför nästa helg. Inte alls orolig för höjden, möjligen orken, underlaget och storleken på banan, resterande kommer gå som en dans! Känns skönt att ha debuterat med goda erfarenheter från gårdagen innan säsongens slut. Nu satsar vi på bra ridning och lite mer ork till nästa helg!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback