Galopparbete

Datum ~ 2010-09-30 | Tid ~ 01:27:54
Kommentarer (2) | Allmänt
Red ut under lunchen i dagens fina väder till min stora lycka. Skilla kändes något öm efter gårdagens skoning men relativt OK under passet. Jobbade med galoppfattningar från skritt, stärkande och var nogrann med att fattningarna var välplanerade och att hon jobbade korrekt i fattningen. Några få galoppsprång och sedan ett avbrott. En kort och samlad galopp under en kort tidsperiod är nog det sundaste sättet att stärka hästen. Hög svårighetsgrad under en kort period för att inte förknippa hårt arbete med obehag.

Skilla kändes fin och riktigt trevlig under slutet av passet. Ser fram emot helgens dressyrträningar men ogillar tanken att dressyrträna i hoppsadel. Ska avsluta affärerna med försäkringsbolagen under morgondagen och förhoppningsvis ta tag i sadelbiten. Ska försöka få prova en Stübben Maestoso under veckan (förhoppningsvis) och har även en Pfiff Amaretto i åtanke. Provsatt en idag som kände OK i midjan och lagomt mycket stöd till en början av vår dressyrkarriär. Hur den ligger på Skilla återstår att se, förhoppningsvis snart. Provade en luftstoppad sadel idag av en stallkompis. Lade upp den för att se hur den låg på Skilla, vilket direkt syntes vara opassande. Sadeln var alldelens för svängd och passade inte alls Skillas ryggform. Provad och strykt från möjliga-sadel-listan.

Planerna för imorgon blir en lättare jogg inför helgen. Eventuellt en promenad för att slippa bära ryttare och spara på  krafterna något. Tänkte åka till gymmet själv under morgondagen så stallet blir nog på kvällskvisten.

Vad har ni för sadlar till era hästar?
Kommentarer
Postat av: stina

en piaff, hade väldigt svårt att hitta sadlar till min med men dennna sitter som smäck!

2010-09-30 @ 13:37:05
Postat av: Hoppbloggen

Stina; Vad har du för häst?

- Pfiff sadel såg rätt trevlig och kändes trevlig att sitta i. Dock kan det vara så att den har lite långa kåpor för mina korta ben. Återstår att se helt enkelt!

2010-09-30 @ 22:57:47
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback