Monster till häst

Datum ~ 2010-09-21 | Tid ~ 23:35:14
Kommentarer (2) | Allmänt
Skilla vilade under söndagen då det varken fanns tid eller möjlighet att rida efter en hektisk dag på jobbet och allt för lite sömn under två nätter.

Åkte ut efter jobbet på måndagen för att rasta monstret och det var bokstavligen ett monster att rida. Efter dressyrträningen för Petra har jag börjat fokusera mer på sitsen och börja vänja Skilla vid ett skänkelläge längre bak - för en framtida dressyrsadel. Inget hon uppskattade överdrivet mycket, pigg och väldigt på vilket gjorde att jag hade svårt att hålla henne, trots att min plan var skritt och trav lite lätt jogg i kvällsmörkret. Delade meningar på den punkten, men rastad blev hon åtminstone.

Åkte ut under mina fria timmar mellan mina två jobb idag, blev inkallad pga sjukdom men hann fixa hästen mellan jobbed med bra planering och hjälp från mamma. Tänkte om problemet kvarstod skulle detta tas igenom när det var dagsljus och mer tid fanns att jobba igenom problem som kunde tänkas uppstå.

Trotsade vädret och red ut med graman som hjälp för att orka hålla ihop och för att ha någon sorts broms om gårdagens problem skulle kvarstå. Vilket det gjorde och gramanen kom väl till hand, även om det inte var tillräckligt var det en god hjälp och kanske min räddning. Skilla var överladdad och hade svårt för att hålla alla ben i backen, eller mer än två åt gången i backen. Försökte hitta ett lagomt tempo och rida igenom henne och lossa sidorna. Dagens slutsats - väl kämpat men kanske inte riktigt bra. Jobbade av alla krafter jag var värld, försökte på alla sätt jag kunde men fick henne inte avspänd och lugn. Lite lugnare och lite mer avspänd än i början åtminstone. Tur ingen såg våran vådafärd fram och tillbaka till Ansmark och hem.

Hoppas att det är väderomslaget som gör att hon beter sig som hon gör, frustar hoppar och studsar och verkar aldrig bli trött eller slut i hjärnan. Imorgon blir det att rida ut efter jobbet tillsammans med Johanna och Veronica, kanske är hon lite mer tam än vild. Återstår att se!
Kommentarer
Postat av: emmy

ella är extremt väderkänslig, om det regnar eller blåser är hon på extremt dåligt humör och är knappt ridbar för hon är så spänd.. det är då man önskar att man hade ett ridhus på gården

2010-09-22 @ 08:46:04
URL: http://livetmedella.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Emily; Skilla är också känslig för väder och vind. Lite som du beskriver, nästintill oridbar främst nu när det börjar bli lite kallare. I sommar kom jag smidigt undan med att rida med luva för att distrahera henne. Visst, blir nog till att börja bygga ett ridhus!

2010-09-24 @ 00:01:34
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback