Timrå

Datum ~ 2011-04-17 | Tid ~ 23:16:02
Kommentarer (3) | Hoppning

(Varning för långt inlägg!)

 

Fredag:Packade bussen och käkade tillsammans med Wallgrens + Hanna innan vi lastade hästarna och begav oss mot Timrå. Lastbilen var fullpackad och bilen lika så, som jag och Hanna körde ner för att underlätta transporterna på plats.

Resan tog ca 3h med en kortare stopp för att kolla till hästarna. OP hade fått en briljant idé om att suga på B's grimma vilket inte var riktigt uppskattat. Skilla skötte sig bra i lastbilen och var relativt lugn för att åka för första gången i en lastbil i tävlingssammanhang.

 

Jag och Hanna var på plats i stallet som vi var inhyrda i under helgen strax innan lastbilen anlände. Boxplaceringarna var inte riktigt vad vi tänkt oss med det löste sig efter lite fix och trix till allas belåtenhet. Ridavståndet till ridstadion var oslagbart i jämförelse med andra alternativ. Väl på plats dök även Vännäsekipaget Emma Lyxzen och hästar upp!

Ställde i ordning för hästarna för att sedan åka till anläggningen och komma iordning i lastbilen. Lite strul på anläggningen med larm och annat men till slut löste sig även detta. Avslutade kvällen i lagom tid för att orka ut till stallet innan frukost.

 

Lördag: Hästarna hade sovit bra (av vad som syntes) och vi gjorde iordning första svängen innan de var dags för frukost. Tillbaka i stallet fick jag hjälp av Emma och Hanna för att göra mig redo att rida till anläggningen och helgens första klass. Något stressade skyndade vi iväg och dök upp 30min innan klasstart för att sedan ha 32starter i avd A på 18 i avd B innan det var vår tur. Promenerade länge för att sedan stå och vänta på vår tur. Skilla lyckades under denna stund trampa upp ett ordentligt sår på ena bak (med sommarskor!!). Sköljde av och kände igenom, ingen smärta utan ett ytligt sår som Emma och Hanna tog hand om medan jag gick banan.

Red fram 12ekipage innan mig för att seda rida vidare mot framhoppningen. Skilla kändes väldigt trevlig, förvånansvärt lugn i ridningen. Framhoppningen fungerade bra och jag fick bra hjälp av Hanna. Skilla hoppade trevligt och skötte sig snyggt trots den ostrukturerade framhoppningen.

Rundan var trevlig, kändes enkelt och Skilla hoppade även muren riktigt bra. Ett OK flyt och detta resulterade i rn felfri runda!

 

Ställde in Skilla till andra klassen då det var 50ekipage till vår tur (plus paus). Passade på att knoppa och snygga till oss inför stilbedömningen. Denna klass var ej uppdelad i avd A och B. Väntan blev otroligt lång och Skilla var färdig på tok för tidigt, då klassen drog ut på tiden.

 

Även i denna klass fungerade både framridningen och framhoppningen väldigt bra. Bättre och bättre språng och några riktigt fina runda. Planen för denna klass var att sätta en nollrunda då stilpoängen för mig är oviktiga.

Bättre flyt och jämnare tempo i denna klass, vägvalen var OK och även denna rundan resulterade i en felfri ritt och en sjunde placering! 54 stilpoäng och vinnaren låg på 65 (sista ekipaget red på 24p). Otroligt roligt att bli placerad trots att vi tog det säkra före det osäkra! Två rosetter och riktigt härliga rundor, bra känsla och samspel!

Red hem hästarna när alla tävlat klart vilket blev vid middagstid. Skilla fanns på anläggningen från morgon till strax före fem vilket var påfrästande och tungt.

 

Söndag: Började med samma rutin som gårdagen. Åkte ut till hästarna före frukost för att göra i ordning första förberedelserna inför dagens tävlingar. Andra resan ut till stallet innan min start blev försenad och ett stressmoment ledde till en blå axel (Hanna) som förhindrade min häst från att rymma och mindre företeelser. Väl på hästen var hon stressad och ofokuserad.

 

Skilla gnäggade hela vägen till anläggningen, hela framridningen och även hela framhoppningen. OK språng, något loj utan att kännas trött och dåligt fokus. Jag kände mig på hugget och försökte lösa situationen på bästa sätt och fick OK resultat.

 

Väl på banan fick vi en miss in på ettan som vi löste i sista stund. Dålig väg in på tvåan och en ofokuserad häst ledde till ett pet. Något irriterad över slarver red vi vidare och hoppade 3an och 4an med OK språng. Femman var muren ur sväng, tappade all galopp och Skilla svarade inte fram. Skilla drog handbromsen och vi fick ett stopp. Korrigerade snabbt och red en ny anridning, denna gång med lyckat resultat. Hinder nummer 6 och 7 hoppade hon bra och vi avslutade rundan på 8fel.

 

Irriterad som ett bi över min nochalanta häst red jag hem med gråten i halsen. Tog flera timmar innan jag smälte upplevelsen och reflekterade över att hon faktiskt var helt utpumpad psykiskt. En så lång helg med så många klasser har hon aldrig upplevt tidigare.

 

Kollade igenom filmen och det såg inte alls ut som det kändes, lite mer nöjd efter detta. Tyvärr måste jag nog erkänna att efter gårdagens härliga resultat hade jag verkligen hoppats (och förväntat) mig en nollrunda även idag. Man kan inte få allt, och Rom byggdes inte på en dag!

 

Red "hem" och släppte ut Skilla i hagen för att sedan återvända och agera hästskötare och Emma och Hanna. Bra resultat av dem och en sen avslutning på dagen packade vi ihop och lämnade Timrå kring 5 tiden.

2rosetter, 1 plakat och massa erfarenheter rikare!

 

Nu laddar vi om och satsar på utetävlingarna i Skellefteå (måste söka sponsring!)

 


Kommentarer
Postat av: Evelina

Grattis till placeringen och den felfria rundan :) kul att du kommer till Skellefteå, blir du där hela helgen eller?:) jag måste också söka sponsring till Skellefteå och Umeå ;) kunde få vara liite billigare att tävla :/

2011-04-18 @ 07:51:17
URL: http://evi0627.blogg.se/
Postat av: linnea

sv: har skickat bilderna nu, plus en massa andra :P elvira skickar nog snart också :)

2011-04-18 @ 12:14:53
URL: http://justhorses.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Evelina; Två felfria rundor till och med! Så nu börjar vi komma igång på allvar hoppas jag!



Tanken är väl att vi är med fredag-lördag. Fanns inga lämpliga klasser under söndagen så det blir bara dyrt och långdraget att stanna till söndagen. Ja helt klart, anmälningsavgiften är en sak, men uppstallning och transport är DYRT! Boende också..



Linnea; Tusen tack för alla bilder!

2011-04-18 @ 13:06:57
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback