Dressyrhelg i Boden

Datum ~ 2011-08-18 | Tid ~ 17:01:27
Kommentarer (0) | Allmänt

Fredag:

Efter att ha packat det sista på fredagsförmiddagen begav jag mig upp mot Skellefteå för mitt första stopp där helgens dressyrhäst skulle hämtas. Bästa Maria Vikström lånade ut sin fina kille Primo. Efter att ha fått en genomgång på vad som skickas med och en snabbkoll av dressyrsadel rullade vi från Skellefteå strax efter 16.

 

Primo stod snällt och stilla hela vägen upp och jag höll täten tätt följd av Emelie S och Bavaria. Efter mindre svårigheter att hitta rullade vi in på Bodens RK strax efter 18. Där letade vi febrilt efter en tävlingsledare att visa vaccination innan urlastning samt bli tilldelad rätt box. Någon sådan hittade vi inte och efter att ha ringt några samtal fick vi tillstånd att lasta ur. Planen var att under kvällen göra ett hästbyte då detta inte fungerat på TDB. Detta fick dock skjutas på då ingen ansvarig fanns på plats.

 

Efter en snabb måltid var det dags för att jogga hästarna, och för mig att för första gången sitta på Magic Primo. Utrustningen anpassades och vi tog en lättare jogg i paddocken på anläggningen. Han kändes trevlig, annorlunda Skilla men välriden och lyhörd utan att konstra eller bli het som min röda gärna blir.

 

Därefter var det dags för att duscha samt knoppa för att spara på tiden kommande morgon. Tillbaka från vattenspiltan upptäcker jag en lös sko. Jakten på verktyg startade men utan framgång.

 

Lördag:

Uppstigning halv sju för att utfodra hästarna och sedan göra klart allt i sekritariatet. Vaccinationsintyg uppvisades, hästbyte gjordes efter att jag blivit dumförklarad (klasserna är fulla, du kan inte efteranmäla). Den kollen har jag faktiskt och informerade denna människa att det var ett hästbyte och inget annat som skulle ske.

 

Därefter förklarade jag situationen med hovslagare / verktygsnöden (klockan var då 07.00) och att detta måste åtgärdas omgående. Efter en massa spring fram och tillbaka ett löfte att senast 08.00 skulle verktyg / hovslagare finnas på plats. Min plan var att sitta upp 08.30 så marginalen var inte allt för bred. Efter många om och men, x antal samtal dyker hjälpen upp 08.25 vilket ledde till en framridning på 15min istället för 30min som var planerat.

 

Först starten LB:3 var mycket spännande! Primo skötte sig bitvis exemplariskt men vi hade två dundermissar. Började med att förskjuta staketet vid dommaren ca 3m för att sedan strula i ena galoppen, hur mycket jag kunde hålla ihop honom var fortfarande luddigt och visade sig i detta program. Trots detta skrapade vi ihop  193p och 58.48% inte alls illa med tanke på det stora missarna ritten bjöd på. Känslan var bra, något framtung men väldigt trevlig bitvis - kräver ridning vilket är otroligt nyttigt och passande för mig.

 

Andra klassen planerade jag en kort framridning där jag endast skulle kolla av yttersidan och placera bogen korrekt för att slippa att vi braka ut över staketet. I denna LB:2 som var regional kändes Primo riktigt trevlig och jämnare än föregående ritt. Tyvärr ingen utdelning då domaren ansåg att han var för låg och inte riktigt mellan hand och skänkel i alla lägen. Denna ritt slutade på 172p 57.33% efter många om och men. Väntade på mina resultat i 1½h alltså 20min efter klassen var avslutad då dessa kommit på villovägar.

 

Kvällen spenderade vi gott sällskap, kollade på filmerna då jag var nöjd med känslan - inte poängen och lite bitter över detta. Innan sängdags promenerade vi med hästarna för att sedan utfodra och sova inför söndagens sista ritt och hemfärd.

 

Söndag:

Sista ritten för helgen skulle gå på kortbana LB:1 här hittade jag en bra känsla, bra flyt och trevliga övergångar. Fick trevliga kommentarer efter ritten och hade en stark känsla att ligga någonstans över 60% och förhoppningsvis räcka till en placering. Slag i magen när resultaten kom och ritten gav endast 160p 55.17% vilket är ofattbart enligt mig. Kommentarerna var : för låg - rid på fram.

 

Dessa kommenterer diskuterade jag med flertalet kunniga människor som tyckte att en högre form ej ska tillämpas i dessa klasser - vilket jag var enig med dessa om - men inte med domaren.

 

Efter att ha tittat på fåtalet ekipage, pratat med Maria som kom upp för att titta under söndagen begav vi oss hem efter att ha packat in allt i bil och transport. Rullade från Boden kring halv ett och med avlämning av häst, powernap samt tankning fanns jag i umeå 18.00

 

En mycket givande helg med en tacksamhet av rang gentemot Maria som lånade ut sin fantastiska häst under denna helg. En enorm erfarenhet rikare och motiverad att forsätta på detta spår i dressyren - att rida något så olikt min egen som möjligt men som fortfarande är rolig och personlig.

 

Helgen var otroligt strulig, men med trevlig sällskap och en underbar häst måste jag ändå tacka för denna upplevelse. - Film kommer i nästa inlägg

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback