Andra veckan, skam den som ger sig

Datum ~ 2011-01-28 | Tid ~ 00:15:59
Kommentarer (0) | Allmänt
Så var det dags för dressyträning igen. Den här gången var förväntningarna väldigt låga och förhoppningarna att det skulle gå bättre än förra veckan var överhängande.

Som väntat var ridhuset tätt på ekipage. Var sen så Sofia fick rida med Palle privat, sen var det dags för mig och Skilla. Provade att rida fram Skilla ordentligt i skritt sen mycket galopp för att hitta framåtbjudningen. Det fungerade väldigt bra och hon var mer sammarbetsvillig än förra veckan.

Träningens fokus låg på bakbensaktivitet och elasticiteten i bakbenen. Rätt väg att jobba en häst, ska ske bakifrån. Det är lättare sagt än gjort, vilket jag än en gång fick erfara.

Skilla slappnade av efter halva träningen och jobbade trevligt med både bakben och rygg. Stödet i haden var stadig och jag kände ett sug i bettet vilket är av ovanlighet för mig och Skilla. Något framför lodplan men överlinjen var tydlig och Skilla kändes väldigt tillfreds och i harmoni.

En underbar känsla att saker och ting fungerade så bra. Med några veckors träning om utvecklingen fortsätter så kommer vi vara väl förberedda inför sommaren. Stadigare i formen, en "helare" häst med en tydlig överlinje och bra bakben möter vi förhoppningsvis säsongen.

Motivationen är tillbaka och nu känns det helt klart som att vi är på väg åt rätt håll!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback