Dressyrrus

Datum ~ 2011-01-06 | Tid ~ 01:03:00
Kommentarer (5) | Allmänt
Precis som rubriken säger så har jag drabbats av ett dressyrrus. Detta innebär att jag fått en hög motivationsnivå att satsa på dressyren. Självklart kommer hoppningen vara vår huvudgren och där jag satsar mest.

Men efter att ha ramlat in på en otroligt bra blogg, fått tips om övningar, utbildning och en knuff i rätt riktning ser jag fram emot våren och den tid som är kvar innan tävlingsäsongen drar igång.

Som jag nämnt tidigare så ska jag seriöst leta dressyrsadel för att jobba vidare med min sits, Skillas utbildning och för att kunna hjälpa henne på bästa sätt krävs rätt förutsättningar och utrustning.

Otroligt nog har jag möjligheten att prova en massvis med dressyrsadlar redan under morgondagen. Förhoppningsvis blir jag klokare efter detta och kan börja leta en sadel som jag vet passar.

Om inte annat kommer jag boka en tid hos en sadelutprovare och jobba vidare därifrån.

Dressyrträningar kommer att bli ett måste nu i vår. Hoppträningen kommer att ligga kvar, men tanken är även att dressyrträna regelbundet. För att Skillas utveckling ska fortsätta och trappas upp något så måste träningarna bli mer regelbundna och vardagsridningen seriösare. Målen för 2011 är höga, och därför krävs det träning och självdiciplin. För att Skilla ska prestera bättre i hoppningen måste hon stärkas, och där kommer dressyrarbetet in. Med träning och regelbundna träningar kommer jag lättare åt saker som jag i dagsläget får jobba med helt själv utan vägledning.

Skyndar mig i säng för att kliva upp tidigt och morgonfodra hästarna, uppdaterar efter sadelutprovning morgonfodring och dressyrpasset i ridhuset.
Kommentarer
Postat av: emily

vilken blogg?

2011-01-06 @ 09:32:44
URL: http://livetmedella.blogg.se/
Postat av: Åse

Vilken blogg? Jag är pinsamt beroende av hästbloggar =) och vill gärna ha tips!

2011-01-06 @ 18:58:04
Postat av: Hoppbloggen

Jennifer Forsberg var det som inspirerade mig massor. Läste om utbildning, inridning och övningarna gav mig monstersug att dressyrträna!

2011-01-06 @ 20:16:41
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/
Postat av: Åse

Du har väl läst Ridhandboken 1 och 2? När jag läser den vill jag ha en egen dressyrhäst NU! Innehåller alla teoretiska kunskaper man behöver.

2011-01-06 @ 20:24:54
Postat av: Hoppbloggen

Åse; Måste erkänna att dem står orörda i hyllan. Jag äger båda två men har inte varit tillräckligt trägen för att komma igenom dem. Så är det säkerligen! Måste nog läsa på lite om jag ska leka dressyrryttare också!

2011-01-06 @ 22:03:07
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback