Dressyrträning Mia P

Datum ~ 2011-01-21 | Tid ~ 04:36:46
Kommentarer (0) | Allmänt
Då var första dressyrträningen avklarad!

Sedan en tid tillbaka har Skilla haft problem att hitta bjudning. Springa på är inget större problem, men att hitta en ärlig bjudning där hon bjuder till handen självmat är lättare sagt än gjort.

Skilla skötte sig bra, och tänkte massor. Funderade och försökte läsa av mina rörelser och mitt nya sätt att rida. Mot slutet lossnade hon trevligt, hittade en bra trav där hon var avspänd och "hel". Till en början var hon väldigt spänd och omöjlig att inverka på.

Ett steg i taget, en hjälp i taget ska vi bygga upp en ny känsla som kommer ge oss stor framgång längre fram. Men att ändra ridsättet helt var lättare sagt än gjort. Rom bygdes inte på en dag, utan nu krävs konsekvent ridning och massor med träning hemmavid.

Prestationsångesten måste jobbas med, och ambitionsnivån måste anpassas efter häst, dag och humör. Ambitionsnivån var alldelens för hög från min sida vilket leder till mycket onödigt, vilket smittade av sig på hästen.

Dagens pass var prestationsmässigt inte alls bra, men för att jobba vidare och höja prestationerna för framtiden krävdes denna förändring. Bryt ihop och bit ihop!

Nästa vecka hoppas jag på att hitta en bättre ridning, ta saker och ting i rätt ordning och reda ut saker och ting på rätt sätt. Ny vecka nya tag, härifrån kan det bara bli bättre!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback