Galoppjobb med trevligt sällskap

Datum ~ 2011-01-13 | Tid ~ 03:02:00
Kommentarer (0) | Allmänt
Åkte ut till stallet efter dagens ridlektioner. Helt klart svårt att ta över elever som haft flertalet ridlärare på kort tid. Men jag försökte göra det bästa av det hela och hoppas att eleverna inte är allt för missnöjda. Vi har hela våren på oss att lära känna varandra. Så det kommer nog bli riktigt bra framöver!

En privatlektion hann jag med, årets första! Helt klart en nöt att försöka knäcka. Ponnyn är inte alls dressyr riden och väldigt springig. Mycket skrittjobb och mycket övergångar. Första passet var en check, inför nästa vecka kommer upplägget se lite annorlunda ut. Men det blir spännande att se vad vi kan göra åt häst och ryttare för att få ett samspelt ekipage så småningom.

Hade två peppade stallkamrater som drog med mig ut på en längre tur i mörkret. Mina planer var lättare jogg barbacka, men detta blev ett längre och tuffare pass. Alla gångarter och ca 1h ridpass.

Skilla kändes väldigt trevlig, mjuk i båda sidorna och riktigt trevlig i galoppen. Samlade kortare sträckor där hon var väldigt arbetsvillig och fin. Okoncentrerad till en början och lite busig på hemväg, däremellan väldigt trevlig. Stadig och fin i formen när den värsta energin var väck. Lite känslig pga underlaget men jobbade på trevligt.

Benet är återställt och svullanden borta, helt klart överreagerade jag. Ett ytligt sår utan blod och någon irritation vid tryck eller rörelse störde aldrig Skilla.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback