Nybörjarkänsla

Datum ~ 2011-01-06 | Tid ~ 17:05:11
Kommentarer (0) | Allmänt
Kom ut till stallet kring sju för att börja med morgonfodringen. Möttes av lugna och harmoniska hästar, lugnet innan stormen! Väl igång med fodringen så började hästarna bli  otåliga och ivriga att komma ut. När alla hästar var ute och fått sin mat började jag med dagens stallsysslor.

Lämnade stallet just efter nio för att hämta upp Matilda och alla sadlar som jag skulle få prova ut på Skilla. Allt drog ut på tiden men väl tillbaka i stallet gjordes Skilla och Chan i ordning och fick därefter åka ner till anläggningen.

Vi fyllde bilen med sadlar och fick tacksamt ta emot hjälp att bära in dessa till anläggningen. 6 sadlar konkade vi med oss på endast 2 hästar. Två av dessa sadlar var våra ordinarie men restarande var lånesadlar som jag skulle prova ut. Märkerna som jag provade var Albion, County, Zaldi och Pfiff. Sadlarna låg överlag väldigt bra på Skilla, rätt balans och överlag riktigt trevliga sadlar. Tyvärr var alla utom Pfiff sadeln något smala. Så därför blev det endast en sadel att provrida i.

Att rida i en dressyrsadel fick mig verkligen att känna mig som en nybörjare. Sen att jag har korta ben, och blir begränsad där gör inte saken bättre. Sadeln låg bra på Skilla, rörde sig ytterst lite trots att vi även provade rodeo i den. Tyvärr var sadeln för stor i sitsen för mig och därför fick var stödet från klossarna obefintligt. Sadeln kändes OK att rida i, ingen wow känsla men ändå rätt trevligt. Inte allt för bred eller omständig.

Om möjligheten finns skulle intresset vara stort att prova en Pfiff i samma bomvidd med 17" eller möjligen 16,5" för att se om jag kommer åt klossarna bättre.

Skilla jobbade på fint och var oväntat trevlig trots att jag fumlade med massor av saker från hästryggen. Ny sits, handhållning och balansen var inte riktigt där den brukade. Trött och slut lämnade vi ridhuset och dagens ridpass var avslutat.

Det uppstod en del problem, men efter alla om och men tog vi oss iväg efter urlasning, putthjälp samt en extra chaufför. Skjutsade tillbaka Matilda och alla sadlar, tusen tack för hjälpen och möjligheten att prova dessa.

Funderar vidare och är sugen på att prova Pfiff i mindre storlek, en Morris n Noland samt en Wellington sadel.

Återkommer med bilder!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback