Övning v.3

Datum ~ 2011-01-20 | Tid ~ 07:11:00
Kommentarer (0) | Övningar
Här kommer tisdagens övning från hoppträningen.
När hästarna var uppvärmda började vi rida fram hästarna på en volt runt sockerbitshindren. Två ekipage per volt, en per kortsida. Vi jobbade hästarna i trav utan stigbyglar. På den öppna delen red vi skänkelvikning för att sedan spåra och hålla bogarna på plats.

När nästarna var mjuka i båda sidorna började vi hoppa fram på volten över de små sockerbitshindren. Även denna övning red vi utan stigbyglar. Lättare sagt än gjort, första gången för mig och Skilla. Att hitta rätt ridning utan att knipa var svårt, men fungerade förvånansvärt bra! Detta gjorde vi åt båda hållen.

Därefter hoppade vi fram på serien, uppifrån proten, med början på det vit/röda planket, för att sedan vända på serien och hoppa från den gula grinden.

När hästarna hoppat fram två gånger var åt båda hållen var det dags att rida en mindre bana. (Se skiss) Vänster varv över sockerbitshindren, två galoppsprång emellan för att sedan vända upp på serien. Alla distanser på banan reds med två galoppsprång. Efter serien, volten till höger för att sedan hoppa serien uppåt.

Första rundan kändes okej, jag mesade lite och tappade fokus. Andra rundan hittade jag ett bättre flyt och en bättre ridning, Skilla gick klockrent och var superfin.

Underbar övning som fick oss ryttare att prestera på topp och hästarna var verkligen nöjda med övningen. Att rida fram utan stigbyglar var nyttigt och gav verkligen trevliga resultat.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback