Avfärd mot Skåne

Datum ~ 2011-07-03 | Tid ~ 21:36:10
Kommentarer (1) | Allmänt

Lämnade Umeå något senare än planerat och rullade ur staden 09.00. Första sträckan utan stopp blev Umeå-Iggesund. Därefter styrde vi mot första provningen som skulle ta plats i Bjärlinge av en dressyrvalack f.1995. Denna herre är tävlad MSV B med serier befästa, skadefri modell mindre.

En mycket trevlig häst med OK gång och väldigt trevlig att se på. Vänlig och ett trevligt avtryck lämnade hästen. Hoppade trevligt och har även tävlat 1.10m hoppning tidigare. Ägaren visade hästen som skötte sig väldigt bra, något bekväm till en början med skötte sig sedan väldigt bra. Mycket häst att rida ihop trots att den var av modell mindre.

Johanna red hästen väldigt bra, byten, skolor, förvänd och liknande skötte dem utan större svårighet och hästen var trevlig.

 

Härifrån åkte vi vidare mot Norberg och hästen f.1993 utbildad svår dressyr. En stadig herre som hade alla fötter på gjorden. Högt utbildad och mycket klok. Johanna fick prova på 9mässiga travökningar, passage och andra häftiga saker. En mycket härlig häst som visat sina kunskaper under flertalet år, en perfekt läromästare om så önskas.

 

Här diskuterade vi även med ägaren om möjligheterna att komma upp till Umeå och hålla träningar. Vanligtvis åker hon till Luleå 2ggr per termin och håller 4dagars träningar för ca 50 ekipage. Denna kvinna har kvalat OS har kontakt med Edward Gaal och tränar även elitlaget i Vancover vintertid. En höjdare med ödmjuk och otroligt inspirerande kvinna. Nästan så jag blev lite dressyrfjant!

 

Åkte vidare mot Stockholm under kvällen och bokade in nästa provridning 07.00 kommande dag. Ett sto f.1997 som jag kommer skriva mer om i nästa inlägg. Två härliga herrar fick Johanna prova och avundsjukan av att se så trevliga hästar men inte rida själv var stor. Suget efter en dressyrläromästare var överhängande. Unnar dock Johanna den bästa hästen hon kan hitta!

 

Dagen avslutades efter att ha kollat ut provridningsstället för morgonen sovandes parkerad i ett parkeringshus. Detta berodde helt på avsaknaden av gatulampor och två mörkrädda flickor. (Fortsättning följer..)

 


Kommentarer
Postat av: Anna-lena

Pust...bra jobbat tjejer.

2011-07-04 @ 22:56:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback