Anpassning av arbete efter ork och väder

Datum ~ 2011-06-29 | Tid ~ 22:50:57
Kommentarer (2) | Allmänt

Som jag planerade i början av veckan så skulla Skilla trimmas hela veckan inför helgens dressyr. Dagens upplägg blev något annorlunda utan att förändra det speciellt mycket från grundidén. Red ut tillsammans med Hanna och Samba på en skogstur. Istället för att jobba samling, och att hela tiden korta jobbade jag med att länga och med att få Skilla framåt. Ställningen var samma som tidigare, håll-vänta-lätta. Skilla sköter detta rätt bra nu, strular lite emellanåt men är överlag trevlig på dessa delar.

 

I galoppen jobbade jag med en arbetsgalopp och en mellangalopp, Skilla fick busa av sig lite för att känna att det faktiskt är roligt och att man faktiskt får gasa bitvis. Jobbade tillbaka henne och hittade trevligt gung i traven bitvis. En varm dag och underbart väder, men att högprestera i denna hetta är svårt, så vi höll oss på en lagom nivå där vi båda orkade prestera.

 

Imorgon blir det dressyrträning och lite trim inför tävlingarna som drar igång redan på fredagen. Kanske börjar bli dags att lära sig programmen ordentligt. Känns väldigt spännande och nervöst att rida på långbana, och att hålla ihop allt utan att vilja för mycket. Min största fiende i ridningen är min ambition som ibland blir för hög. Lagom måste räcka ibland, för vill man för mycket på en känslig häst med mycket motor kokar det lätt över. Höga mål med lagom hög ambitionsnivå, det är målet att hålla under helgen.

 


Kommentarer
Postat av: Jenny

Lycka till i helgen =)

2011-07-01 @ 19:31:41
URL: http://jennynystrom.blogg.se/
Postat av: Anonym

Åh, nyfiken på hur det gått :)

2011-07-02 @ 20:17:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback