Konsekvent och ihärdig

Datum ~ 2011-06-27 | Tid ~ 00:35:55
Kommentarer (2) | Allmänt

Red ut innan middagen och jobbade vidare på konceptet från torsdagens träning. Håll kvar tills hästen mjuknar, i detta fall gäller det ställningen. En ful ovana som jag lagt till är när jag inte får respons direkt ändrar jag istället för att hålla kvar tills jag får rätt reaktion.

 

Tog en sväng runt Svidjan och började med den första gångarten - skritt. Tanken var att rida i skritt och trav men inte övergå till trav förens skritten fungerade perfekt. Högersidan fungerade rätt fort och Skilla var sammarbetsvillig och agerade korrekt på hjälperna. Vänstersidan var däremot svårare och krävde en ihärighet och flertalet repititioner innan det gav resultat.

 

Red längst vägen på högersidan, jobbade med att ställa vänster, behålla ställningen i 20steg därefter lägga en liten centrerad volt till vänster. Fortsatte på samma sätt tills Skilla gav efter och slappnade av. Gjorde samma sak åt höger vilket var betydligt lättare.

 

När detta fungerade skapligt förändrade jag övningen utan att släppa grundtanken. Red på vänstersidan, såg till att högerställningen fungerade. Lika som innan skulle Skilla vara rak i kroppen men ställa igenom i nacken till vänster i 20steg. Därefter la jag volten som tidigare, behöll ställningen ur volten, rakriktade ställde höger och flyttade sedan skänkelvikning över vägen. Behöll högerställningen i 20steg, volt, rakrikta, omställning för att sedan flytta skänkelvikning undan vänster skänkel. Detta fungerade bra och Skilla förstod konceptet mot slutet.

 

Blir att forsätta med denna övning i veckan för att befästa det nya och repetera det gamla. Måste försöka plugga dressyrprogram så dem sitter inför helgen!

 


Kommentarer
Postat av: emily

Det är så kul på Hippo så jag ser det som en slutspurt inför sommarvilan! Vi ska träna för Ida H imorgon så det blev så besvärligt att köra fram och tillbaka bara för två nätter. Sedan vill jag att hon ska hinna "svälla av", dom blir ju så dästa och uppsvullna av betet tycker jag. Är du peppad? Jag ska typ börja lära mig programmen tror jag. Minnet är fan inte vad det var när man var yngre, haha!

2011-06-27 @ 22:44:58
URL: http://livetmedella.blogg.se/
Postat av: Hoppbloggen

Emily; När ställs hon på vila och hur länge ska hon vilas? Kanske lite mer förståeligt då att ni inte orkar ränna runt en massa. Ja svälla av hade inte varit fel, Skilla är tjockis! Men det får vara så under sommaren, tänker låta henne njuta och jag är glad att hon för en gångsskull lägger på sig!



Njaa så där, har väldigt höga förväntningar på mig själv så jag hoppas jag hinner ladda ur lite lagom så att jag inte vill för mycket som sist!



Kolla programmen kanske man ska göra, är trots allt bara en dag och en natt kvar!

2011-06-29 @ 22:45:57
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback