Mina villkor

Datum ~ 2011-06-24 | Tid ~ 02:03:36
Kommentarer (2) | Allmänt

Dagen blev inte alls som planerat. Vanligtvis börjar jag dagen med några timmars stuider innan jag beger mig till jobbet för att avverka mina timmar.

 

Denna dag började med yrsel, illamående och frossa. Åkte hem för att parkera i soffan och bli liggandes där stora delar av dagen. Ringde jobbet och förklarade att jag ej skulle komma och forsatte därefter mina timmar i soffan. På eftermiddagen tog jag tag i mig själv, åkte ut på Granngården för att inhandla foder. Helt slut efter detta skyndade jag hem, kastade på mig ridkläder och begav mig till stallet för kvällens dressyrträning.

 

Tidsplaneringen när man inte är pigg och knappt närvarande är verkligen ingenting som går hand i hand. Tog mig t sent om intet, sadlade och satt hastigt upp. Började att lossa Skilla något i skritten och hann precis jogga fram lite i vänstervarvet i trav innan Jennifer infann sig på banan.

 

Vi började träningen med att jag fick "visa vad vi kan". I alla gångarter, skritten fungerade OK, traven lite strulig för att sedan övergå till en galopp som var allt annat än bra. Hoppig, skuttig och allmänt stretig då jag ställde kravet att hon skulle fatta en lugn galopp och behålla formen. Det var på tok för jobbigt i detta stadie och resulterade i blandade småhopp och andra konster.

 

Jennifer såg vad hon behövde och vi började från scratch i skritt. Fokus låg på att mina hjälper är det Skilla ska följa, och jag får inte lätta av förens jag fått det jag bad om. I läge ett - ställning.

 

Hela passet jobbade vi med ställning, böjning och några sidoförflyttningar för att hela tiden ha Skilla med på noterna och lyhörd för hjälperna. Ett ganska struligt pass tills min kära häst insåg att mattes regler är trevliga, roligt och bra att följa.

 

När Skilla lossnat hittade vi en trevlig trav som jag endast nosat på enstaka tillfällen och tvivlat på att jag kan rida i, men med träning ska det gå! Skilla kändes riktigt positiv mot slutet och det kändes roligt att få känna på lite gångarter, som faktiskt finns i min lilla häst!

 

Ett påfrestande pass men skam den som ger sig! Lite nya regler och förhållningssätt från ryggen men ingenting nytt och omväldande presenterades under träningen. Nu gäller det för mig att vara konsekvent och aldrig lätta av utan att Skilla gett efter. Att hela tiden sträva efter en konsekvent ridning där jag har hundra koll på mina signaler och hjälper. Känns spännande att fortsätta med denna träning inför tävlingarna i början av Juli.

 


Kommentarer
Postat av: Smsa Låna

Jag måste säga att jag verkligen diggar din sida. Tyvärr verkar jag inte kunna prenumerera på din sida via BlogLovin' och jag undrar varför det går snett. Är det någon annan som också har problem med det här?

2011-07-20 @ 00:12:36
URL: http://smsalåna.nu
Postat av: Hoppbloggen

Smsa Låna; Roligt att du gillar bloggen! Mycket märkligt att det inte går att prenumerera, det ska då inte vara några problem. Har du provat både länken från bloggen samt söka via Bloglovin? Om inte annat får du hemskt gärna kontakta Bloglovin då alla prenumeranter är uppskattade.

2011-07-20 @ 14:41:22
URL: http://hoppbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback