Hoppträning v.9

Datum ~ 2011-03-03 | Tid ~ 16:34:36
Kommentarer (0) | Övningar

Här kommer övningen från tisdagens hoppträning. Vi började med travbommar längst långsidan, styrkeövning då det var flertalet bommar. Fattning i hörnet för att sedan galoppera över bomhögarna på andra långsidan. Korta galoppen och hitta 5jämna galoppsprång tillbaka på 20,5m.

 

Därefter red vi fram på långsidan med uppbyggda hinder med fokus på takten tempot och att behålla ett jämnt tempo igenom.

 

Andra långsidan med galoppbommar mot oxern hoppade vi ca två gånger var, fokus låg på att inte låta Skilla rinna iväg utan sitta kvar och behålla samma tempo. Trevliga språng och en bra känsla.

För att knyta ihop träningen hoppade vi en liten bana med hindren som vi värmt upp på samt hindret på diagonalen. Missvisande enligt skissen då räcket (var en oxer). Oxer, snett igenom för att sedan hoppa linjen och avsluta med långsidan nedåt. Simpel bana med en bra känsla.

 

Skilla kom lite nära in på långsidan, måste hitta ett bättre tryck uppåt och inte begränsa henne i språnget in på linjen. Övningen var perfekt inför helgens hopptävling, gav bra med självförtroende och vi seglade runt banan på täclingshöjd utan större ansträngning!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback