Nizarträning sammanfattning

Datum ~ 2011-05-01 | Tid ~ 21:26:09
Kommentarer (0) | Hoppning

Lördag: Började träningen med att värma upp i grupp. Vi red tre stycken under detta tillfälle då Annica och Cornelia dök upp. Så två unghästar plus ett rutinerat ekipage bestod vår grupp av.

 

Red fram och lossade sidorna och jobbade med att vinkla in bakbenen och få en alert häst. Skilla var super trevlig och lossade riktigt fint. Jätte bra känsla och bärighet i galoppen och en underbar känsla!

 

På framhoppningen skötte hon sig bra och vi hoppade fram på små hinder samt linjer och bågar. Skilla hade några riktigt trevliga språng och skötte sig bra både på muren och vattenmattan vilket var en lättnad.

 

Att hitta sitsen som Nizar efterfrågar är väldigt svårt. Helt avspänd i fotleder och ländrygg är något som kräver full fokus och även då är svårt att få till i alla lägen. Bättre och bättre hittar jag till denna och då kommer distanserna så lätt till mig och Skilla kan vara avspänd och fokusera på hoppningen istället för allt annat.

 

En bra träningsdsag med en mycket trevlig häst, det börjar kännas så enkelt och min höjdskräck är inte lika närvarande längre!

 

Söndag: Red fram kortare idag och hittade inte samma avspändhet som gårdagen utan dagens fokus låg på hoppningen och framridningen var bara kort för att sedan börja hoppa fram.

 

Idag var Skilla något loj till en början men hittade tillbaka till ett tryck och en trevlig ridbarhet rätt snabbt efter uppvärmningen. Skilla hittade fina språng oh jag kunde rida an på de olika linjerna och bågarna som fanns utplacerade på banan. Mycket hiner och hela tiden anridning, språng anridning på nästa. Detta var väldigt nyttigt för mig då jag och Skilla lätt rinner iväg efter avslutat hinder fick hålla fokus och hitta ridning hela vägen.

 

Mot slutet hoppade Skilla riktigt bra och höjden kändes som en barnlek. Att ha den känslan för något som tidigare varit läskigt är riktigt härligt. Främst när banan var tekniskt svår och hade många av våra brister representerade på banan.

 

Otroligt roligt att Skilla börjar hoppa upp sig mer och mer. Hann inte riktigt bli klar på alla hinder och vi har mycket kvar att jobba på innan vi har en ridbarhet för att hoppa riktigt stora hinder, men det kommer. Utvecklingen går frammåt och det har hänt mycket med Skilla sen förra omgången.

 

Diskuterade även om debuten i 110 och vi var överrens om när det ska ske, spännande!

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback