Great minds think alike

Datum ~ 2012-07-08 | Tid ~ 12:32:00
Kommentarer (0) | Allmänt
Fredag: Fredagen bjöd på ett fantastiskt väder och en tropisk känsla. Att en dag som denna motionera hästar och använda ridkläder är allt annat än lockande. Mötte upp Jennifer och Sofia tidigt för att utföra dagens motion innan solen stod som högst och värmde som mest. Jennifer hade motionerat valacken tills jag fanns på plats. Valacken har härmed fått en egen dressyrsadel och har även provat trava i denna. Jennifer menar att det kräver enormt mycket ridning och att dem har hastighetsproblem. Tyvärr var jag något sen och missade förmånen att se Jennifer rida. Hoppas det kommer fler tillfällen då det oftast en något att minnas. Vi skrittade ut på hästarna strax efter nio. Stoet skötte sig väldigt bra, var något frusterade över de låga hastigheterna då vi sällskapade med lilla B och herr Z. Vi travade några kortare sträckor där stoet fick fokusera för att inte springa över herr Z. Insekterna var ihärdiga vilket påvekar stoet enormt. Väl hemma var det hästbyte innan värmen slog på för hårt.
 
Valde att rida Skilla på ridbanan för att rida mer ordentligt och jobba vidare med igångsättningen och hitta ett lagomt läge i traven. Skilla var enormt störd över värmen och insekterna och hade väldigt svårt att fokusera på sin uppgift. Efter en lång framskrittning och ett tappert försök att trava övergav jag denna idé i samrådan med Jennifer. Galopperade av Skilla tills dess att hon laddat ur och kunde börja fokusera och existera i samma värld som oss andra. Mot slutet kändes Skilla trevlig och arbetsbar igen. Två veckors vila har helt klart satt sina spår och energin är sparad till absurdum. Passet varade ca 30min med fram och avskrittning.
 
Lördag: Planerad fotografering under morgonen blev inställd pga väder. Ett stort mörkt moln hängde över Röbäck när Jennifer fanns på plats på morgonen. Tråkigt då det hade varit enormt roligt att göra hästarna fina, fotografera och umgås en hel dag men detta får helt klart vänta tills vädergudarna är på vår sida. Spenderade dagen i soffläge tills trisdessen tog över hand och jag begav mig under kvällen till Röbäck för att motionera Skilla.
 
Uttrycket "great minds think alike" slog verkligen till då jag mötte Jennifer och Sofia som beslutat precis samma sak och var redo samtidigt som jag dök upp i Röbäck. Vi tog oss ut i den kvalmiga kvällen för att skritta hästarna och skingra tankarna. Skilla var ett monster att fånga  i hagen och hennes nya olat att leka tagen är inte uppskattad. Skam den som ger sig - jag vann (igen!). Efter vårt tappra försök att skritta hästarna i skogen gav vi upp efter en kortare sväng då insekterna var fasansfullt jobbiga och hästarna enormt störda. Joggade Skilla på ridbanan för att lossa och känna av. Mycket bättre känsla idag och fokus fanns i paddocken trots att hon var skrikig och lite poppig. Vi agerade även stöd för lilla B som jobbar på timmarna i paddocken.
 
Avslutade kvällen med att studera valacken som hade sitt första möte med ett kandar på många år. Enormt stilig var han och efter en stunds övertalning traskade han snällt på med den nya utrustningen.
 
Söndagens planering är att mötas kring lunch för att sedan rida ut i skogen med stoet och trimma Skilla på banan.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback