Oplanerad vila

Datum ~ 2012-07-18 | Tid ~ 09:47:18
Kommentarer (5) | Allmänt
Hårdkörningen med Skilla har inte alls gått enligt planerna och hon vila efter måndagens pass på banan. Skorna glappar något och jag törs inte rida alls tills detta är åtgärdat då hennes hovar är i dåligt skick. Skulle skorna släppa eller sömmarna belastas så att skon släpper är risken stor att vi inte har någon hovvägg kvar att fästa i. Därför blir det lugnt tills hovslagaren har möjlighet att sko om. Känns tråkigt och inte alls som jag planerat men tror det är bättre att köra säkert än testa - och misslyckas.
 
Någon av er läsare som har bra tips på hur man kan få tillbaka hovkvalitén när hovarna blivit torra?
 
Planerar att rida stoet idag, motioneringen kring valacken är oklar men återkommer efter min visit i Röbäck. Min bästa vän Emelie ska träna idag med sin fina Oscar, ska försöka finnas på plats och kanske lyckas fotografera träningen i eftermiddag.
 
Har inte haft någon tid eller möjlighet att lägga upp bilderna från Falsterbo men ska göra ett nytt försök senare under dagen bara jag har möjlighet.
 
Tomas kommer och håller träning 24-25 och vi har plaster kvar, så om någon är sugen på att träna kontakta mig omgående.
Kommentarer
Postat av: Camilla Robertsson

Vattenboots i hagen, fungerar förvånansvärt bra och är riktigt billiga!

Svar: Hur fungerar dem och vart finns dem att få tag på? Har ingen tidigare erfarenhet av dessa men hört att det kan vara en bra lösning.
hoppbloggen.blogg.se

2012-07-18 @ 13:41:56
URL: http://unafraid.blogg.se/
Postat av: matilda

haha du kan ju låna min på tomasträningen

Svar: Om han är ridbar och minns hur man hoppar, absolut!
hoppbloggen.blogg.se

2012-07-18 @ 15:12:43
URL: http://farrixmo.blogspot.com
Postat av: Malin

Visst är vanligt vatten bra för torra hovar? Att man låter hästen stå med hoven i en vattenhink? Fast det kanske är en gammal ideologi, det va så länge sen jag hade problem med torra hovar :)

Svar: Jag tror det beror lite på faktiskt! Om man tänker naglar eller så, är det bra med fukt men samtidigt torkar det ut. Så helst tror jag man ska ha något som behåller fukten runt hoven en längre stund än vatten som dunstar omgående. Ja precis, hoven i vattenhink är vanligt, men det är mest för att återfukta strålen där hoven tar åt sig bäst näring. Men absolut, gammalt tips som säkerligen fungerar än idag!
hoppbloggen.blogg.se

2012-07-19 @ 01:39:49
URL: http://mellansvartback.blogspot.com
Postat av: Matilda

fast du kanske ska skutta på honom lite innan :)

Svar: Det gör jag mer än gärna :)
hoppbloggen.blogg.se

2012-07-20 @ 12:35:47
URL: http://farrixmo.blogspot.com
Postat av: Camilla

vattenbootsen är uppbyggda i några lager filt, man lägger dom i en hink vatten några minuter och sen är det bara att sätta på dom. Dom är fuktiga förvånansvärt länge och är problemet torra hagar som torkar ut hovarna så återfuktar vattnet tillräckligt. Finns säkert på shoppen på travet i umeå, annars har royal. Kostar under hunhdralappen för två stycken, absolut värt att prova. Fungerade toppen på berra förra sommaren då han gick i en torr sand/jord-hage.

Svar: Pratade med min hovslagare igår och hon menade på att dem inte gör något inverkan på varken hovkvalité eller torra hovar. Men det kan absolut vara en tanke att tänka mer än en gång. Hovarna ser nästan okej ut nu när hon är nyskodd och det trasiga är borta.
hoppbloggen.blogg.se

2012-07-20 @ 13:39:30
URL: http://unafraid.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback