Övning ger färdighet

Datum ~ 2012-07-08 | Tid ~ 11:18:00
Kommentarer (0) | Allmänt
Onsdag; Jobbade vidare med tisdagens jobb med stoet, cavaletti och ett mindre hinder. Bäst att smida medan järnet är varmt. Stoet kändes väldigt positiv i värmningen och för första gången visade hon ordentlig tveksamhet vid utgången. Redde ut detta ganska fort och vi höll samas efter denna oenighet. Stoet hittade bjudning och skötte sig därefter väldigt bra. Stoet svarade bra för galoppskänkeln under passet och vi har nu tagit rekord där vi galopperat 3varv på ridbanan! Styrkan har verkligen börjat infinna sig och det är så roligt när stoet är positivt och sammarbetsvilligt. Mycket roligt att vara med om denna framgång och utveckling. Stoet hoppade även detta pass bra med frambenen och behöver fler språng i kroppen innan hon hittar någon teknik i bakdelen. Ett trevligt språng fick vi till så härifrån kan allt bara bli bättre.
 
Red ut i skogen tillsammans med Jennifer på Skilla där vi travade kortare sträckor och jobbade mycket med skritten och positionen på hästen.
 
Torsdag; Jobbade stoet på banan, ett kortare dressyrpass för att jogga ur lite träningsvärk. Stoet skötte sig mycket bra och har blivit enormt duktig. Vi kan i dagsläget styra på ett ok sätt i två hastigheter utan större problem. Stoet går i dagsläget även att trava under nedsittning en kortare bit utan åsikter. Detta pass höll vi oss till två gångarter.
 
Skilla fick vila under torsdagen då detta inte var en fantastisk dag för mig.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback