Dressyrtävling RKS

Datum ~ 2012-06-20 | Tid ~ 07:31:00
Kommentarer (1) | Allmänt
Framridning LB2 - Skilla kändes trevlig under värmningen i ridhuset. Valde att rida fram en kort stund till första klassen för att spela säkert och inte få en trött häst till klass nummer två. Kände av med igångsättningar och övergångar för att känna att allt fanns på plats. Lossade lite i sidorna och försökte hitta ett bra flyt framåt vilket fungerade bra. Något spänd men OK dagsform.

Banan: Väl inne på banan hann vi rida runt en stund medan bokstäverna flyttades och banan byggdes ut. Skilla fokuserade och spände av något. Kändes lite tung i handen och något låg men bra i övrigt. Chockad över den dåliga inridningen då Skilla stod emot, därefter flöt programmet flöt på bra i travdelen. Vid första fattningen stulade Skilla, hoppade fattade fel och var allmänt istadig. Detta fortsatte i moment två i galoppen. Försökte rädda situationen enligt bästa föramåga men fick en spänd häst efter detta. Högergaloppen saknade därefter kvalité men var utan strul. När galoppen var avklarad var jag revanshsugen och satsade ordentligt i sista längningen vilket gav utdelning och vi fick vår första 8a.

Domare: Monica Lindgren
Procent: 58,67%
Kommentar: "Elegant häst med fina gångarter! Måste bli ärligare mellan hand & skänkel & bli stadigare i sin form. Blev ofta lite låg & kort i formen."

Kände spontant att poängen var onödigt låga och var något butter över bedömningen. Självklart ska strulet slå hårt, men tyckte att många av momenten var bättre än vi fick betalt för. Skilla fick agera lånehäst och vara med på ärevarvet tillsammans med Susanne Edlund! Synd att hon ställer upp slarvigt, men oj vad fin hon är i blågult! (Bilden i föregående inlägg är alltså Susannes vinst med Mr Redman, men Skilla som rosettbärare)

Framridning LA3- Böt om efter ärevarvet var avklarat för att sedan skritta fram Skilla. Joggade lite i traven för att sedan lägga fokus på galoppfattningarna och ridningen mellan övergångarna. Kollade av någon skänkelvikning men la mest fokus på lydnaden och att planera min ridning. Skilla kändes med och stadigare i formen inför denna klass.

Banan: Väl inne på banan kändes Skilla trevlig, något ojämn och katastrofal inridning. Skilla stod emot och tjurade vid igångsättningen efter halten. Hittade ett bra flyt i första skänkelvikningen och vad nöjd resterande av travprogrammet. Första förvända var riktigt bra, tveksam på mittenbågen men Skilla höll den trots högre nivå av samling än vi vanligtvis visar. Andra bågen började bra, slutade i ett omslag i förvända och ett klockrent byte. Tyvärr fel klass att visa byten men ett godtagbart fel då vi fortfarande saknar rutin. Medelnöjd med insatsen och förväntade mig liknande resultat som SURF, ca 54%.

Domare:
Monica Lindgren
Procent: 62,90%
Kommentar: " Elegant häst med fina grundgångarter. Behöver komma upp i formen & bli ärligare i sin bjudning för ännu högre poäng. Väl visat!"

Chocken efter poängen och resultaten av ritten tog lång tid innan den la sig. Vi har vå godkända ritt LA avklarad! Min medelmåtta känsla var visst inte så tokig! Var fantastiskt nöjd över min stjärna och chockad att vi presterat så väl trots vår orutin. Så här i efterhand känns det fortfarande lite overkligt, men fantastiskt! Älskade häst!
Kommentarer
Postat av: Anonym

Jättekul Evelina och skilla! Stort grattis:)

2012-06-23 @ 10:57:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback