Hästar i all äro

Datum ~ 2012-06-24 | Tid ~ 21:31:29
Kommentarer (1) | Allmänt
Tredje passet med stoet ägde rum under förmiddagen tillsammans med stoets ägare. Dokumentation stod på schemat och vi matchade upp till tänderna. Brunt och snyggt! - Bilder kommer vid ett senare tillfälle. Stoet fick en uppiffning innan passet startade och såg riktigt stilig ut enligt mitt tycke.
 
Passet började med att vi fick ledsagare en kort bit för att sedan skritta fram i paddocken på egen hand. Stoet kändes väldigt positivt och taktade nästan när vi skrittade fram. Tveksamheten som lurade under lördagens pass kändes som bortblåst. Jobbade med övergångar, halter och igångsättningar. Det framåtdrivande hjälperna har verkligen blivit befästa! När stoet känner tryck från båda skänklarna ökar hon numera takten och kliver på mer framåt. Positivt och utan åsikter! Travarbetet för dagen var tusenfalt mycket bättre än det två första dagarna. Balansen och formen var stadigare och tempot jämnare, stoet travade på friskt och var styrbar nu när balansen fanns på plats. Då stoet kändes väldigt positivt provade vi gångart nummer tre även vid detta pass. Stoet rullade lättsamt in i galopp och skötte sig mycket bra! Tonvis med beröm avslutade vid dagens ritt med att skritta ut med ledsagare.
 
Uteritten fungerade bra och vi stötte inte på några tveksamheter eller någon form av stora konflikter. Med  vårt moraliska stöd på backen har vi överlevt vår premiärtur i naturen!
 
Efter passet med stoet på banan var det dags för bponny bus i skogen. Z stod för åkturen och vi hade en riktig mysig tur. Under ridturen rätades frågetecken ut och en plan har tagit form. Tur att J är klok och erfaren när det kommer till hästnäringen. Kommer presentera delmålen allt eftersom.
 
När ponnysarna var rastade var det dags för första mötet med den vackra dressyrvalacken. Den 14-åriga herren skulle motioneras i paddocken och fotograferas. Valacken är under igångsättning efter en längre vila, men redo att komma tillbaka på banan och ta revansh. Skrittade valacken ca 30min på ribanan till D's förtjusning. Jobbade med skolor, skänkelvikningar och bakdelsvädningar. Kändes väldigt angenämnt att sitta på en välriden och skolad häst! Är övertygad om att detta blir en fantastisk bekantskap.
 
Avslutade dagen med porträttfotografering av stoet innan det var dags att röra sig hemåt. Stoet skötte sig ypperligt och var trött efter dagens miljöträning och ridupplevelse.
 
Måndagen har ponnysarna, stoet  och valacken vilodag för att smälta de senaste dagarnas motionering/upplevelser. Kommer till er läsares förtjusning att publicera en kortare presentation av stoet och valacken i separata inlägg.
Kommentarer
Postat av: Anna

Kul med all ridning och på en massa nya hästar! Verkligen nyttigt :)

Svar: Absolut super nyttigt! Jätte roligt att sitta på en läromästare som kan allt och en problemhäst att reda ut ! Jätte skönt att jag kan rida trots min skadade arm då båda hästarna är självbäriga.
hoppbloggen.blogg.se

2012-06-25 @ 09:33:41
URL: http://dressyranna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback