Coach och ponnyhoppning

Datum ~ 2012-05-14 | Tid ~ 13:40:28
Kommentarer (0) | Hoppning

Åkte ut till VRF under söndagen för att hjälpa våra duktiga ponnytjejer inför dagens LC. Bangång med Tova och Minette för att se ut lämpliga vägar och vart tjejerna skulle hjälpa ponnysarna på banan. Denna banbyggare presenterade en bra bana med flyt i, tekniskt ganska svår men helt klart genomförbar på ett lämpligt sätt.

 

Tova var först ut och framridningen såg T något tillbakadragen ut. Tova jobbade mycket med övergångar och att hitta ett lagomt tempo där hon vågar rida och där T hjälper henne. T hoppade trevligt och Tova hittade en bra ridning på framhoppningen. Väl på banan skötte hon sig mycket bra, alla hinder flöt på bra. Ett stopp då ponnyn blev lång men i övrigt en väldigt bra runda! Bra kämpat!

 

Minette fick jobba mycket med rytmen i framridningen och framhoppningen, våga hålla om med benen och samtidigt inte fastna i handen. Hon skötte sig bra, och med tanke på ombettslingen var hon väldigt snabb på att förändra sin ridning till ett hållbart koncept. Vilket hjärta R har! Banan flöt på bra, några mindre missförstånd men flytet mellan hinder var väldigt bra och kontrollerat. Denna ritt slutade med ett pet då ponnyn blev flack, men i övrigt en väldigt bra runda. Duktiga tjejer!

 

Våra andra två SURF ekipage skötte sig bra, Nataljé var placerad och Olivia hade en trevlig runda även hon! Ett ynka pet på sista hindret men en bra runda även där. Duktiga ponnytjejer !!

 

Därefter var det dags att hoppa ponny! Red fram en längre stund i skritt för att känna av vad jag hade under sadel. Vi hade våra oenigheter men redde ut det rätt fort och kunde därefter synka rätt bra. Tänka sig att jag inte behövde känna mig super stor på en c-ponny! Framhoppningen fungerade bra, men vilken skillnad det är att rida sto och valack måste jag säga! Väl på banan skötte sig lilla T bra, några mindre ryttarmissar och en maktkamp i vilja vid ett tillfälle på banan men i övrigt bra skulle jag påstå. Ritten slutade på 4fel pga en ryttarmiss på antal galoppsprång men bästa unghästekipaget och en rosett fick vi allt med oss.

 

Lyckad dag med många trevliga ritter från dagens ekipage, tyvärr en hel del avfallningar men ingenting allvarligt, hoppas att VRF tagit kvoten för året så att storhäst ryttarna slipper det nästa helg. Nu blir det att ladda om inför kommande helg där Skilla ska tävla båda dagarna.

 

Skillas resultat från gårdagens dressyr i Lycksele var lyckade. Godkända resultat i LB (borträknat felridning) och en miss i LA4 då hästen la tungan över bettet. Nya tag i dressyr nästa helg, me denna vecka är det hoppning i fokus!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback