Skellefteå RK del 1

Datum ~ 2012-05-07 | Tid ~ 12:15:49
Kommentarer (0) | Hoppning

Delar upp helgens meeting i två delar då fredagsuppdateringen inte hunnits med.

 

Fredag: Åkte ut efter jobbet till firman för att skriva ut startlistor och ryttarmeddelande. Bra att ha koll och faktiskt få en översikt över helgens starter. Vanligtvis följer även en vägbeskrivning med för att hitta rätt och kunna kontakta TL om några problem uppstår. Då jag har bra kontakter i Skellefteå kändes detta inte nödvändigt. Åkte ut till stallet för att börja packa inför helgen. Utrustning, mat och allt som kan tänkas behövas för en lyckad tävlingshelg. Fick ovärderlig hjälp av min mamma med packningen och alla förberedelser för att sedan rulla från Umeå kring 18.00. Väl på plats i Skellefteå installerade jag Skilla i boxen ställa i ordning allt på anläggningen för att sedan spendera kvällen tillsammans med Maria. Taktik, banöversikt och liknande stod fredagskvällen för.

 

Lördag: Uppe innan tuppen begav jag mig till SRK för att morgonutfodra, startanmäla och visa vaccinationsintyg. Vädret var katastrofalt då nederbörden redan satt igång, snöblandat regn bjöd denna morgon på. Första starten var en 1.00m och under bangången ifrågasattset underlaget från fela håll, kort sagt - lervälling. Beslöt även för att starta och låta Skilla avgöra om underlaget var tillförlitligt eller inte. Skulle hon stå emot - skulle jag inte rida.

 

Framridning / framhoppning: Framridningen skedde i gamla ridhuset, framhoppning i nya ridhuset. Här kändes Skilla bra, mycket plats och jag hann känna av henne ordentligt i markjobbet. Red fram enligt tidigare upplägg med en låg form och kravlöst till en början. På framhoppningen kändes hon riktigt trevlig, lyckades slå ut en bom vilket var precis vad jag ville och känslan var bra. Hon svarade bra för hjälperna och kändes väldigt motiverad för dagens starter.

 

Tävlingsbanan: Tävlingen hölls utomhus i ett blött klimat med en lika blöt tävlingsbana. Skilla kändes positiv och stod inte alls emot trots det rådande förhållandet med väder och underlag. Grundomgången flöt på väldigt bra och vi fick många riktigt bra språng. Felfri i grunden vidare in i omhoppningen red jag ett stabilt tempo med rytm och vände upp lite tajtare på näst sista hindret. Felfri även i omhoppningen! Riktigt bra känsla då allt flöt på och kändes väldigt enkelt. Tiden räckte inte till för placering, men nöjd och väldigt glad var jag trots det.

 

Andra klassen för dagen var planerad derby klass och debut i 1.15m. Med tanke på att banan började fyllas med vatten, snöslask fyllde Skellefteå Ridklubb valde jag att inte debutera. Gjorde ett klassbyte och struntade i att starta då jag var tveksam på att underlaget och förhållandet skulle vara tillräckligt bra. En delad känsla då jag mer än gärna debuterat och fortsatt rida på den underbara känslan från första klassen. Beslutet om att inte rida var för att inte riskera en dålig debut och en dålig erfarenhet.

 

Sammanfattning: Dagen bjöd på allt annat än bra väder och bra förutsättningar. Trots detta var hästen enormt fin, hittade en bra ridning och höll en stadig rytm. Min första omhoppning avklarad där vi hade en överhängande känsla av lättsamhet och "sky is the limit". En bra tävlingsdag trots blöta skor, ingen känsel i fötterna samt geggig utrustning.

 

Kvällen spenderades i bästa sällskapet, käk, häng och mys tillsammans med de bästa brudarna. Kan inte annat än tacka för att jag får hänga på dessa brudar!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback