Effektivitet lönar sig

Datum ~ 2013-02-21 | Tid ~ 19:31:40
Kommentarer (0) | Allmänt
Började morgonen rätt tidigt trots en sen kväll med en av mina bästa. Har helt klart lärt mig att uppskatta mina vänner på ett nytt sätt det senaste halvåret. Även om hästar / hundar, dans eller annat kan skänka ro till själen så måste jag säga. - Även om ensam är stark - så är det skönt att ha någon som håller ens hand ibland.
 
Första hästen som skulle motioneras idag var den fantastiska dressyr valacken. Ut på anläggningen kring 09:00 för att trimma lite i ridhuset. Sist vi kompade var på klubbtävlingen där jag blev ordentligt bortskämt med fina resultat och en riktigt bra känsla. D var spänd stretig och inte alls lika mjuk i munnen som han vanligtvis är. Försökte göra det bästa av situationen trots att vi mest bara flängde runt och var rädda för porten, dörren och hinderstöden i ridhuset. Lyckades rida igenom LB:2an två gånger trots en hel del stök och inget riktigt genomsläpp. Ljusglimtarna är absolut bra - tyvärr för få för att få en genomgående bra känsla. Tror däremot att jag har blivit extremt kräsen och riktigt, riktigt petig när herren skrällt i slutet. - Nya tag nästa pass, från botten klättrar vi till toppen!
 
Skyndade efter D vidare ut till Skilla för ett pass i skogen. Planeringen för dagen var lite intervaller och plums i skogen då vi hållt oss längst vägarna de senaste passen. Tyvärr hann vi bara en kort bit innan vi insåg att vi mött våran överman - snödrivan. Skilla traskade tappert på men när det tog stopp med snö till magen och underlaget gav vika bestämde vi oss båda för att vända och hålla oss på säkert underlag. Detta pass var fokus kring rakriktning och placering av bogarna. Skänkelvikning där Skilla är rak i bålen och inte förböjd i halsen. Skilla bjöd på kvalité både i skänkelvikningarna och i galoppfattningarna. Även denna dag skämde min fantastiska häst bort mig med en riktigt bra känsla. Fattningarna börjar bli riktigt bra och avbrotten sker numera på tygeln. Tränar vidare på balansen och även detta pass blev barbacka.
 
Morgondagens planering består av följande.
Dressytrim ridhus: Skilla och D
Hoppning ridhus: Fuxvalack
 
Kommer alltså att provhoppa en väns häst under morgodagen, blir spännande att se om vi synkar och hur han känns. Har tidigare sett denna häst både i träning och tävling samt en del dressyrstarter. En ståtlig herre som gärna fått vara i min ägo om pengarna funnits. Blir spännande att se om jag är mer kär efter morgondagens pass eller insett mina begränsningar. Pirrar lite i magen - detta känns extremt roligt!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback